CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı namazını memleketi Manisa’da kıldı. CHP Lideri Özel, Şehzadeler ilçesinde Hatuniye Camii’nde kılınan namazın ardından kabristan ile Garnizon ve polis şehitlikleri ziyaretleri gerçekleştirdi. Özel, 25 Aralık 2023'te cenaze töreninde provokasyona uğradığı Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın kabrini de ziyaret etti.
AİLESİNDEN ÖZEL'E DESTEK
Şehit Budak’ın Garnizon Şehitliğinde bulunan kabrine giden Özel, burada şehit Enis Budak’ın ailesiyle bir araya geldi. Özel, şehitlikte Enis Budak’ın kabrine çiçek bıraktı ve babası İkram Budak ile ikiz kardeşi Yunus Budak ile birlikte dua etti.
"ALLAH SENDEN RAZI OLSUN"
Cenazesinde protesto edildiği Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın babası İkram Budak, dua sonrası vedalaşırken Özgür Özel’i alnından öptü. Şehit Budak’ın ikiz kardeşi Yunus Budak ise CHP Lideri Özel’e “Allah senden razı olsun” dedi.
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde bir grup tarafından protesto edilmişti. Cenazeye katılan bazı kişilerin yuhaladığı Özgür Özel, korumalar ve güvenlik eşliğinde caminin bahçesine girmişti. Özel, burada da "Özgür dışarı" sloganlarıyla karşılaşmıştı. Cenaze namazı sırasında da gerginlik devam etmişti. Polis ekipleri, kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken Özel, Vali Enver Ünlü'nün makam aracına binerek alandan ayrılmıştı.