• BIST 10918.51
  • Altın 5745.426
  • Dolar 42.4713
  • Euro 49.4029
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -3 °C
  • İzmir 10 °C

BİST’te sular durulmuyor: Suç duyurusu!

BİST’te sular durulmuyor: Suç duyurusu!
SPK, Allbatross Yatırım çalışanı Ekrem Murat Doğançay hakkında izinsiz sermaye piyasası faaliyeti nedeniyle suç duyurusunda bulundu; lisansları 5 yıl süreyle iptal edildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, Allbatross Yatırım çalışanı Ekrem Murat Doğançay hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunma kararı aldı. SPK’nın Haftalık Bülten’inde yayınlanan detaylara göre, Ekrem Murat Doğançay ve Samet Güzel isimli iki kişi hakkında, izinsiz sermaye piyasası faaliyeti suçuna iştirak ettikleri gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Ekrem Murat Doğançay'ın lisansları 5 yıl süreyle iptal edildi

SPK ayrıca, Ekrem Murat Doğançay’ın “Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı”, “Türev Araçlar Lisansı” ve “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansı”nın, 30 Nisan 2025 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle iptal edilmesini kararlaştırdı.

Ekrem Doğançay, Allbatross Yatırım Hazine ve Kurumsal Çözümler Müdürü olarak görev yapıyordu. Allbatross Yatırım ise Bahar Menkul’ü satın alarak ismini değiştiren Ali Ercan’a ait. Ali Ercan sermaye piyasalarını çok iyi bilen isimlerden biri. QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret (#QUAGR) şirketini halka açan Ali Ercan, daha sonra Bien Seramik’i (#BIENY) borsaya getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim