• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Fethi Yaşar, soruları Kırmızı Koltuk’ta cevapladı

Başkan Fethi Yaşar, soruları Kırmızı Koltuk’ta cevapladı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Engelliler Üst Kurulu İç Anadolu Bölge Temsilciliği tarafından Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Engelliler Üst Kurulu İç Anadolu Bölge Temsilciliği tarafından Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Kırmızı Koltuk" programının konuğu oldu.

'İrade asla engel tanımaz" sloganıyla ilki düzenlenen programa Başkan Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri, engelli derneklerinin yöneticileri, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Şef Said Olgun Aksu yönetimindeki Engelsiz Koro'nun muhteşem performansıyla başlayan programda kırmızı koltuğa oturan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Engelliler Üst Kurulu İç Anadolu Bölge Temsilcisi Cemal Kaman Moderatörlüğü'nde İşitme Engelliler Derneği Başkanı Sinan Yıldırım, Aktif Görme Engelliler Derneği Başkanı Şerafettin Hasanoğlu, ortopedik engelli gençler Burçin Bektaş, Sıla Örnek, Halime Yıldız ve Zihinsel Engelli Berkant Silleli'nin sorularını cevapladı.

Konukların tüm sorularına tek tek yanıt veren Başkan Yaşar Engellilere yönelik projeleriyle Türkiye'de öncü olduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Belediyemizde engelli istihdamı konusunda da kotanın çok üzerindeyiz. Kimin ne zaman engelli olacağını Allah'tan başka kimse bilemez, biz bunun bilincindeyiz. İlçemizde de bu bilinçle hareket ediyoruz. Sağlıklı bireylerin olduğu kadar engelli vatandaşlarımızın da yaşamaktan onur duyduğu, mutlu olduğu bir Yenimahalle için var gücümüzle çabalıyoruz. Bunun için Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi'ni yaptık. Aynı şekilde Omurilik Yaşam Merkezi'ni de biz yaptık ve idaresini derneğe verdik. Görme Engelliler Spor Kulübü sahalarını ve idari binalarını yaptık teslim ettik.

Belediyenin ekonomik açıdan zor durumda olan ailelere verdiği Yenikart'ta önceliği engellilere verdik. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte otistik engellilere yönelik bir çalışmaya ortak olduk. Okullarımıza otistik sınıflar yaptık ve teslim ettik. 2 Engelli Hizmet Aracı'nı engellilerimizin hizmetine sunduk. Tekerlekli sandalye, akülü sandalye, baston yani araç gereç bakımından gücümüz yettiği kadar tüm engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Şimdi sırada Umut Evi var. İnşallah bu sene ihalesini yapacağımız Engelliler Umut Evi Projesi ile de Batıkent'te bütün engelli gruplarının yararlanacağı eğitim alacağı, spor yapacağı merkezin temelini atacağız ve bu dönemde de bitireceğiz."

Başkan Fethi Yaşar, soruları Kırmızı Koltuk’ta cevapladı

Başkan Fethi Yaşar, soruları Kırmızı Koltuk’ta cevapladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim