• BIST 12433.5
  • Altın 6790.17
  • Dolar 44.9176
  • Euro 52.6347
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

‘Aziz İhsan Aktaş’ davasında, ‘Tahliye’ kararları!

‘Aziz İhsan Aktaş’ davasında, ‘Tahliye’ kararları!
Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğini yaptığı iddia edilen 'Çıkar amaçlı suç örgütü' ile bazı Belediye Başkanlarına rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla 200 kişi hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan davanın 2. duruşmasının 3. günü tamamlandı.

Tutuklu 16 kişinin olduğu davanın Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ndeki 3 No’lu Duruşma Salonu’nda yapılan duruşmasında savcı, mütalaasını açıkladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında tutukluluğun devamını talep eden savcı, Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çağdaş Ateşçi, Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ferit Tutşi ve Beşiktaş Belediyesi destek hizmetleri personeli Gülşah Ocak’ın ise tahliyesi yönünde görüş bildirdi.

3 BAŞKANIN TUTUKLULUĞU SÜRECEK

Tutukluluk değerlendirmesine karşı yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Mehmet Sağır için ifadesinin alınması amacıyla yakalama kararı çıkarıldı. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çağdaş Ateşçi, Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ferit Tutşi, Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri eski müdürü Gülal Erdovan Anıl ve Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri personeli Gülşah Ocak hakkında tahliye kararı verildi. Mahkeme heyeti, CHP’li 3 belediye başkanının da aralarında olduğu 11 kişinin tutukluluğunun devamına karar verdi.

AYDAR TAHLİYE EDİLDİ

Tahliye olan Aydar, gazetecilere şöyle konuştu:

“327 gün sonra özgürlüğümüze kavuştuk. Ama Silivri’de arkamda bıraktığım arkadaşlarım adına üzgünüm. Başta Ekrem Başkanımız olmak üzere, bütün belediye başkanlarımıza ve tüm yoldaşlarımıza buradan şunu söylemek istiyorum: Oradayken bedenim içeride, ruhum dışarıdaydı; şimdi bedenim dışarıda, ruhum içeride. Onlarla birlikte mücadelemiz devam edecek ve bu tahliyelerin devamı gelecektir. Bu artık bir başlangıç olmuştur. Ben tüm basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Özgür Çelik Başkanıma teşekkür ederim; Adana’dan İstanbul’a geldiğimiz zaman onlar karşıladı, şimdi onlar uğurluyor. Çok teşekkür ederim arkadaşlar”.

Aydar kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin şunları söyledi:

“Aziz İhsan Aktaş’ın “akrabalarımın şirketi” dediği o şirketin belediyeden alacağı 1,5 milyon. “Kimse 1,5 milyona karşılık, değerinden 4-5 kat fazlasına, 20 milyona daire alır mı?” dedim ki kaldı ki savcılık raporlarıyla birlikte dairenin fiyatının babamın sattığı daire fiyatıyla aynı olduğu ortaya çıktı. 1,5 milyona karşılık kimse değerinden fazlasına o kadar paraya daire almaz. 11 ay biz aslında bu yüzden yattık. 11 ay sonra bu kadar kalabalık insan gördüm”.

Aydar, “12 metrekare koğuşlarda arkadaşlarım tek başına yatıyor. Onlar adına üzgünüm, biraz da içim buruk. Arkadaşlar, orada yatmak kolay değil. Arkadaşlarım dimdik ama bu onların rahat ettiği ya da onların rahatta olduğu anlamına asla gelmiyor. Ekrem Başkanım dimdik orada ayakta, Utku Başkanım, Hakan Başkanım ve ismini sayamadığım tüm belediye başkanlarımız; hepsi dimdik ayakta. Ben onlarla gurur duyuyorum, bu tahliyelerin devamı gelecektir” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim