• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C

Akşener'den flaş Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması: Bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar 'değişim havarisi' oldu

Akşener'den flaş Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması: Bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar 'değişim havarisi' oldu
İYİ Parti'nin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "2023 seçimlerinde bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler" dedi. Akşener, 6 belediye başkan adayını da açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısına gündeme ilişkin önemli açıklamalara bulundu.  CHP'nin hafta sonu yapılan olağan kurultayına atıfta bulunan Akşener, şunları söyledi: 

Sözlerimiz kimilerine karın ağrısı yaptı. Bazıları da bizi kendine düşman gördü. Ne ilginçtir ki 2023 seçimlerinde Türkiye'yi değiştirmek için gösterdiğimiz çabalar karşısında bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler. Eskiden Gırgır diye bir dergi vardı, onda vardı 'Bir güldüm, bir güldüm, bir güldüm' şeklinde. Ben de öyle, bir güldüm, bir güldüm, bir güldüm... Allah'ım sen ne büyüksün, ahirete hiçbir şey kalmıyor Türkiye'de. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığımız için bize demediklerini bırakmayanlar Sayın Özgür Özel'in en büyük havarileri oldu. Hani yüzde 60'la kazanıyordu Sayın Kılıçdaroğlu, hani kola kutusu koysanız kazanıyordu. Kral öldü ama 2023'e damga vuran garip anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor.

BEN OLMADIĞIMA GÖRE HANÇER KİMİN

Yıllar evvel önemli bir kişi, 'ceketimin astarı yok, her tarafım hançer, bıçak' demişti. Rahmetli ağabeyime söyledim, dedi ki 'yaşlı adamların sözlerine bakma, acındırmaya çalışırlar kendini'. Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti fakat ortada kaldı. Eğer bensem o, ben bugüne kadar kimsenin arkasından hançer vurmadım, ben hançeri hak ettiği takdirde kalbine vurdum. Bugüne kadar hep öyle yaptım. Arkadan işim yoktur. Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, o hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Altı kişinin içinde net bir şekilde konuşmuş şahısım. Ben olmadığıma göre hançer kimin?

KİMSEYE KEFİL OLMAYIZ

Bizim için değişen bir şey yok. Biz çiçeği burnunda değişim şampiyonlarının bugün kurabildikleri cümleleri bundan 8 ay önce kendilerine kurmuştuk. Kendimizi, partimizi düşünerek değil Türk milletinin makus talihini değiştirmek için kurmuştuk. O gün bize duvar örenlerin bugün bize anlattıkları bu saatten sonra bizi ilgilendirmez. Biz her şeyi hamdolsun yeterince gördük. Finish çizgisine kadar gelip geriye doğru koşanları da gördük, bundan sonra kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz de ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de ittifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız.
6 BELEDİYE BAŞKANINI AÇIKLADI
Akşener, Ahmet Orhan’ı Manisa Turgutlu Belediye Başkan Adayı, Abdullah Aktuna’yı Manisa Ahmetli Belediye Başkan Adayı, Emre Afacan’ı Antalya Döşemealtı Belediye Başkan Adayı, Mehmet Ali Gürses'i Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı, Bülent Kara Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan Adayı, gazeteci yazar Yasin Topaloğlu'nu ise Kilis Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

KAZIK ATANI SİLMEZSEM ADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

En fazla naz edilen, sözü kesilen, parmak sallanan genel başkan benim. Ama Allah nasip ederse o parmakların hepsini tek tek kıracağım. Toprak bizde ama parayı başkaları kazanıyor. İklim bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Su bizde ama paraları başkaları kazanıyor. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun, vallahi değiştireceğim, billahi değiştireceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. 

NETANYAHU'NUN SAVAŞ SUÇLUSU İLAN EDİLMESİ İÇİN KAÇ ÇOCUK ÖLECEK

Filistin'de Netanyahu vahşeti devam ediyor. Filistinliler adeta bir ateş çemberi içerisinde sıkışmış durumda. DÜnya ise bu ateş çemberi etrafında dans ediyor. Bu zulümden siyaset yürütenler saadet zinciri oluşturdular. BM Genel Sekreteri bile sadece 'dehşete düştük' demekle yetiniyor. Dünyanın göstermiş olduğu bu vurdumduymazlık tarih kitaplarında utanç vesikası olarak anılacak. Basın kaynaklarına göre 7 Ekim'den beri Gazze'de 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Bu vahşetin nesini tartışacağız? Netanyahu savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? 80 yıldır süren bu çatışmanın çözümü Filistin'i Hamas'ın, İsrail'i Netanyahu'nun düşüncesinden kurtarmaktır.

DAHA ÖNCE YEDİĞİNİZ KAZIĞI, BİR KEZ DAHA YEMEYİN

Blinken geçtiğimiz gün ülkemizi ziyaret etti. Bir nokta dikkatimizi çekti, Gazze'den sivillerin çıkarılması konusunda bölgedeki ülkeleri ziyaret etmişler. Netanyahu'nun mezalimi karşısında çözüm sivilleri bölgeden çıkarmak değil, katil Netanyahu'yu bir an önce durdurmaktır. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Bir yandan kuzuyu yiyip bir yandan çobanla yas tutan bu ikiyüzlülüğü kabul etmiyoruz. Buradan iktidarı uyarmak istiyorum. Sakın ola, ABD’nin sivilleri çıkartma planının, oyuncağı olmayın. Sakın ola, kaçaklar için hendeğe çevirdiğiniz ülkemizi, yeni bir sığınmacı akınıyla, karşı karşıya bırakmayın. Sakın ola, daha önce yediğiniz kazığı, bir kez daha yemeyin. (Haber Global)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim