• BIST 14442.56
  • Altın 6702.49
  • Dolar 45.164
  • Euro 52.9505
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Akın Gürlek’ten 'Uğur Mumcu, Hrant Dink, Ahmet Taner Kışlalı’ açıklaması!

Akın Gürlek’ten 'Uğur Mumcu, Hrant Dink, Ahmet Taner Kışlalı’ açıklaması!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaptığı açıklamada faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gürlek, bazı dosyaların zaman aşımına uğradığını belirterek: "Yeni bilgi ve belgeler gelirse bunlarla ilgili çalışmalar yaparız ve sonuna kadar gideriz" dedi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, tv100 yayınında Türkiye’nin yakın siyasi tarihinde derin izler bırakan faili meçhul cinayetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Gürlek; Uğur Mumcu, Hrant Dink ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin aydınlatılıp aydınlatılamayacağı sorusuna yanıt verdi. Bakan Gürlek, 1993 yılının Türkiye açısından karanlık bir dönem olduğunu ifade etti.

"YENİ BİLGİ VE BELGE GELİRSE ÇALIŞMA YAPARIZ"

Faili meçhul cinayetlere ilişkin konuşan Gürlek, bazı dosyaların zaman aşımına uğradığını belirterek, hukuki olarak bu dosyalarda yapılabileceklerin sınırlı olduğunu söyledi. Gürlek, buna rağmen yeni bilgi ve belgelerin ortaya çıkması halinde gerekli adımların atılacağını vurguladı. Bakan Gürlek, "Bazı cinayetler zaman aşımına uğradı, bunlara bir şey yapamayız ancak yeni bilgi ve belgeler gelirse bunlarla ilgili çalışmalar yaparız ve sonuna kadar gideriz" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim