• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti ve Yeniden Refah'ın ittifak protokolü ortaya çıktı: 6284'te bazı maddeler ayıklanacak

AK Parti ve Yeniden Refah'ın ittifak protokolü ortaya çıktı: 6284'te bazı maddeler ayıklanacak
Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılımına ilişkin AK Parti'yle imzalanan protokolde, 6284 sayılı kanunda 'ailenin bütünlüğünü bozucu maddelerin' ayıklanmasına ilişkin YRP’nin talebinin AK Parti tarafından yumuşatılarak kabul edildiği belirtildi.

Eğitim müfredatıyla ilgili yapılan "milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi" ifadesi dikkat çekti. "Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi ve gerekirse aykırı sözleşmeler dahil her türlü düzenlemelerin gözden geçirilmesi temin edilecektir.
Toplum sağlığına ilişkin sözleşmelerin milli çıkarlarımıza hale getirilmesine
çalışılacaktır."


DEKLERASYONUN TAMAMI ŞÖYLE:

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin seçim ittifakı deklerasyonunun tamamı şöyle:

“AK Parti ve Yeniden Refah Partisi, aşağıdaki temel ilkeler çerçevesinde, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Cumhur ittifakı çatısı altındaki partilerle birlikte hareket etmeyi kararlaştırmıştır: Türkiye, 14 Mayıs'ta, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin ötesinde, orta ve uzun vadeli geleceğini ilgilendiren temel bir tercih yapacaktır. Bu tercihin, siyasi, ekonomik, sosyal ve diplomatik sonuçları olacaktır.

Partilerimiz, Cumhur İttifakındaki diğer siyasi teşekküllerle beraber, ülkenin mevcut kazanımlarını koruyarak, milletimizi asırlardır hayalini kurduğu güçlü ve büyük Türkiye hedefine yürümesi gerektiği ortak paydasında buluşmuştur. Son yıllarda yaşanan küresel krizlerin ülkemize etkilerinin ve 6 Şubat depremlerinin yol açtığı ağır yıkımın telafisi ancak, geniş anlayış birliğine dayanan güçlü bir siyasi iradeyle sağlanabilir. Bu çerçevede, sanayiden tarıma ekonominin her alanında yüksek katma değerli üretimin teşvikini, istihdamın artırılmasını, faiz yükünün azaltılmasını, israfın önlenmesini, savunma ve enerji sektörlerinin güçlendirilmesini hedef alan politikaların geliştirilmesi için, Cumhurbaşkanı seçiminden sonra,hükümet politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında aşağıdaki hususlar dikkate alınacaktır. Milletimize saygıyla duyururuz.

A EKONOMİK KONULAR:

Ekonomide katma değeri yüksek malların üretimine ve ihracına ağırlık verilmesi, emek yoğun alanların teşvik edilerek işsizliğin azaltılması temin edilecek. Faiz yükünün azaltılmasına yönelik olarak:

a) Genel ve Yerel Yönetimlerin bütçelerinde denklik sağlanması ve ilave borçlanmalardan kaçınılması, b) Genel ve Yerel Yönetimlerde israfın önlenmesine azami dikkat gösterilmesi, c) TCMB'nin Hazineyi fonlandırmasının önündeki engellerin kaldırılması sağlanacaktır.

Dış ticaret açığının azaltılmasına yönelik olarak:

a) Enerjide yerli kaynakların kullanılmasına ağırlık verilmesine,

b) Yenilenebilir enerji santrallerine ağırlık verilmesine,

c) Üretimde yerli ara malların ve hammaddelerin kullanılmasının teşvik edilmesine,

d) İHA-SİHA’Iar, yerli otomobil ve diğer stratejik ürünlerin ve savunma silah ve mühimmatların üretiminin desteklenmesine gayret edilecektir.

Üretimin ve verimin arttırılmasına yönelik olarak:

Çiftçi, esnaf ve üretim yapan kuruluşların devlete olan faiz borçlarının silinmesi ve ana paranın faizsiz yapılandırılması, çiftçilerin arazi yerine üretim desteği ile teşvik edilmesi, traktör ve tarım aletleri ile yük nakliye araçlarının ve balıkçıların kullandığı mazottan vergi alınmaması, gübre fiyatlarında %50 devlet desteği sağlanması ve tarımsal ürünlerde kotaların kaldırılması yönünde çalışılacaktır.

Dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltilmesine yönelik olarak:

a) ilave vergi ve zamlardan kaçınılması,

b) Çalışanların ve emeklilerin aylık gelirlerinin yoksulluk sınırının altında olmamasının sağlanması,

c) Çalışanlar arasındaki ücret dengesizliklerinin giderilmesi,

d) Engellilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması için çalışılacaktır.

e) Kamu- özel iş birliği ile yapılan yatırımların gözden geçirilmesi ve varsa haksız kazancı ortadan kaldırıcı ve önleyici tedbirlerin alınması temin edilecektir.

B. SOSYAL KONULAR:

Dil, din, ırk ve gelir düzeyi ayrımı yapılmadan "herkes için adalet" temin edilmesine, atamalarda adalet, liyakat ve aile bütünlüğünün dikkate alınmasına, milletimizin tüm kesimleri arasında birliği, beraberliği, kardeşliği tahkim edecek manevi ve kültürel değerlere ağırlık verilmesine özen gösterilecektir.

Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fiillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir. Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi ve gerekirse aykırı sözleşmeler dahil her türlü düzenlemelerin gözden geçirilmesi temin edilecektir.

Toplum sağlığına ilişkin sözleşmelerin milli çıkarlarımıza uygun hale getirilmesine çalışılacaktır.

C. DIŞ POLITIKA: D

-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatına işlerlik kazandırılması ve diğer İslam ülkelerinin katılması ile önemli bir güç haline gelmesine çalışılacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsız devlet statüsünün tüm dünyada kabulüne yönelik çalışmalar ve Kudüs'le ilgili kırmızı çizgiler gibi hususlarda azami hassasiyet gösterilecektir.

Göçmenlerin güvenli şekilde ülkelerine dönüşüne yardımcı olunacaktır.

Adalet ve Kalkınma Partisi adına

Yeniden Refah Partisi adına

(imzalar)"

30 MADDELİK TEKLİFTE BULUNMUŞLARDI

AK Parti Genel Başkanvekillerinin geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi’ne yönelik ziyaretlerinin ardından, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılımı için 30 maddelik teklifi gündeme gelmişti. Yeniden Refah’ın 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin AK Parti tarafından kabul edildiği iddia edilmişti. İktidar kanadı ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

ADAY OLMUŞTU, KAÇ İMZA TOPLADI?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise 20 Mart'ta, hiçbir ittifaka dahil olmayacağını açıklayarak cumhurbaşkanı adayı olacağını bildirmişti.

Fatih Erbakan, 15.30 itibariyle cumhurbaşkanı adayı olmak için gerekli 100 bin imzanın 63.990'unu toplamıştı.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim