• BIST 11376.28
  • Altın 6068.613
  • Dolar 42.7991
  • Euro 50.272
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 8 °C

ABD: “Rusya’nın Avrupa planı yalan”

ABD: “Rusya’nın Avrupa planı yalan”
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, Rusya'nın Ukrayna'nın tamamını ve Avrupa'nın bir kısmını ele geçirmeyi planladığına dair çıkan haberleri "Yalan ve propaganda" olarak nitelendirerek, Rusya'nın NATO ile geniş çaplı bir savaştan kaçındığını belirtti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, sosyal medya platformu X'ten, Rusya'nın "Ukrayna'nın tamamını ve Avrupa'nın bir kısmını ele geçirmeyi" planladığını iddia eden haberlere yanıt verdi. Haberleri "yalan ve propaganda" şeklinde nitelendiren Gabbard, bu haberlerin ABD Başkanı Donald Trump'ın "barış çabalarını baltalamayı amaçladığını ve kamuoyunda korku yaratarak savaşın tırmanmasını" teşvik ettiğini savundu. Gabbard, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB), ABD ordusunu doğrudan Rusya ile savaşa çekmek istediğini iddia etti.

tulsi-gabbard.jpg

Tulsi Gabbard

ABD istihbaratının, haberde görüşlerine yer verilen Demokrat Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi üyesi de dahil karar alıcıları bilgilendirdiğini belirten Gabbard, ABD istihbaratının Rusya'nın NATO ile daha "geniş bir savaştan kaçındığını değerlendirdiğini" aktardı. Gabbard, ABD istihbaratının Rusya'nın mevcut askeri kapasitesiyle Ukrayna'nın tamamını işgal edip kontrol altına alabilecek güce sahip olmadığı ve Avrupa'yı "fethetmesinin" ise söz konusu olmadığı yönünde değerlendirme yaptığını ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim