• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

‘Yeşil Evlilik’ gençleri doğayla dostluğa çağırıyor

‘Yeşil Evlilik’ gençleri doğayla dostluğa çağırıyor
Kurulduğundan bu yana doğa dostu bir gelecek için çalışmalar yapan Yeşil Çember yeni kampanyasında evlenecek gençleri doğayla dostluğa çağırıyor.

Kurulduğundan bu yana doğa dostu bir gelecek için çalışmalar yapan Yeşil Çember yeni kampanyasında evlenecek gençleri doğayla dostluğa çağırıyor. Yeşil Çember "Yeşil Evlilik" adlı kampanya ile doğa dostu tüketime teşvik ederek Türk toplumunda kültürel bir değişim gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Berlin'de kurulan ve Almanya çapında çalışmalar yapan Yeşil Çember Derneği "Yeşil Evlilik" başlıklı yeni bir kampanya başlattı. Genç çiftleri hedef alan kampanya Türkiyeliler ile doğa arasındaki dostluğunu geliştirmek, derinleştirmek istiyor.

Almanya'da yaşayan Türkiyeliler arasında çevre bilincinin gelişmesi için yıllardır yılmadan çalışmalar yapan ve birçok ödülün yanı sıra Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından en üstün liyakat nişanıyla da ödüllendirilen Yeşil Çember Başkanı Gülcan Nitsch evlilik aşamasında gelin ile damadın yeni bir hayata başladıklarını söyledi.

Nitsch, "İki insan yeni bir yuva kuruyor ve hayatlarında yeni bir sayfa açıyor. Biz Yeşil Çember olarak genç çiftlerin herhangi bir karar alırken çevreyi de düşünmelerini ve çevre dostu olarak hareket etmelerini arzu ediyoruz." dedi.

Evlilik aşamasında nasıl çevre dostu kararlar alınabileceğine dair örnekler de veren Nitsch şunları söyledi: "Örneğin düğün salonunda plastik tabak ve bardak yerine tekrar kullanılabilir bardak ve tabaklar seçilebilir. Davetiyelerde geri dönüşümlü kâğıt kullanılabilir. Çiftler yeni evlerini aydınlatmak için doğa dostu enerjiyi seçebilir ya da doğa dostu bir bankada ortak yeşil bir hesap açtırabilirler. Düğüne gelecek davetlilerden çöpe atılacak buket çiçek veya çelenk yerine saksı çiçekler getirmelerini isteyebilirler. Böylece saksı çiçekler ile balkonlarını yeşillendirebilirler."

HER ÇİFT İÇİN TÜRKİYE'DE BİR AĞAÇ DİKİLECEK

Yeşil Çember "Yeşil Evlilik" kampanyasını yenilenebilir enerji şirketi Naturstrom AG ve çevre dostu ticari girişimlere yatırım yapan yeşil banka GSL Bank ile ortaklaşa gerçekleştiriyor. Eko elektrik ve biyogaz üreten Naturstrom AG kampanya kapsamında yeni evlenen çiftlere 50 Euro değerinde elektrik ve gaz kuponu hediye edecek. Ayrıca her evlenen çift için Türkiye'de bir fidan dikecek.

Türkiye'de Şanlı Urfa'ya bağlı Halfeti'de 10 bin metrekarelik alana dikilecek fidanlarla "Evlilik Ormanı" oluşturulacak. GSL Bankası ise kendilerinde hesap açan çiftlere şık bir alışveriş çantası ile evde kullanılmak üzere bir muhasebe defteri hediye edecek.

GEÇEN YIL 222 NİKÂH KIYILDI

Yeşil Çember'in yeni kampanyası Federal Basın Evi'nde düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya Berlin Başkonsolosluğu'ndan Muavin Konsolos Bülent Kılıç, Naturstrom AG'den Kooperasyon Dairesi Müdürü Christoph Orgassa, GSL Bankası Berlin Müdürü Werner Landwehr de katıldı. Muavin Konsolos Bülent Kılıç çevre dostluğu adına yapılan tüm kampanyaların değerli bulduğunu söyleyerek doğayı sadece sözlerle değil eylemlerle korumanın gerekliliğine dikkat çekti.

Kampanyaya başarılar dileyen Kılıç, Berlin Başkonsolosluğu'nda nikâh kıydığını da sözlerine ekledi ve geçen yıl 222 çiftin konsoloslukta evlendiğini ve bu yıl ise sayının dün itibarıyla 43 çifte yükseldiğini bildirdi. Kampanyayı tanıtım amacıyla el bildirileri de hazırlandı. Türkçe ve Almanca hazırlanan el bildirileri Almanya'daki tüm konsolosluklarda bulunacak. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim