• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Yasak İlişkinin şifresi

Recep Canpolat

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yasak ilişkisi, Türkiye’nin gündemini sarstı. Görüntüler montaj marifeti ile giriş-gelişme-sonuç, şekliyle sosyal paylaşım sitelerinde yayımlandı. CHP avukatlarının müdahalesi ve mahkemenin kararı ile bu görüntüler adı geçen internet sitesinden kaldırıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı görüntüleri yayınlayan internet sitesini yayınını durdurdu.

 

Özel hayatı deşifre edilen yasak ilişkinin kahramanları, ana muhalefet partisi lideri ve bir milletvekili. Türk siyasi hayatını yeniden şekillendirecek bu skandal görüntüler, Ana muhalefet lideri Deniz Baykal’ın siyasi sonu olması bekleniyor.

 

Bu görüntülerin yayınlanması kimin işine yarayacağı ve Deniz Baykal’ın siyasi sonunu getiren bu organizasyonun kime veya kimlere büyük katkı sağlayacağını analiz etmeye çalışacağız.

 

Skandal görüntülerin yayınlanma tarihi çok ilginç. Anayasa Değişiklik Paketi’nin tümünün TBMM Genel Kurulu’nda oylandığı gece, yasak ilişkinin görüntüleri montajlanarak metacafe.com internet sitesine konuldu.

 

Deniz Baykal’ı siyaseten bitirmek isteyen ve skandal görüntüleri sosyal paylaşım sitesine yayınlayan kişi veya kişiler, özellikle bu tarihi seçtikleri ortaya çıkıyor. Çünkü Baykal’ın “Anayasa Değişiklik Paketini, Anayasa Mahkemesine götüreceğiz” sözü ile “Baykal’ın yasak ilişkisini” örtüştürerek bu çirkin tuzağın, Ak Parti veya belli bir cemaatin üzerine yıkılması hesaplandığı görülüyor. Görüntüleri oylama sonucunun açıklandığı saatlerde siteye koyan profesyonel organizasyoncular bir taşla iki kuş vurmanın hesabını yaptıkları gün gibi aşikâr.

 

Bu görüntüleri paylaşım sitesine koyan çirkin çete, ikinci adımı atarak, Vakit Gazetesi'ni bu senaryonun içine çekiyor. Bu görüntüleri ele geçiren Vakit Gazetesi "hazine bulmuşcasına" görüntüleri yayına sokuyor. Oyuna geldiğini anlayan Vakit Gazetesi görüntüleri yayından kaldırmasına rağmen iş işten çoktan geçtiği net bir şekilde ortaya çıkıyor. Çirkin çete hedefinin ilk ayağını başarı ile tamamlayarak ikinci senaryoyu vizyona koyuyor.

 

Deniz Baykal’ı siyasi hayatını bitirme organizasyonunu yapan çete, yayınladıkları görüntülerde, Baykal’a “Senin sonun geldi, kasetin ikinci bölümünü yayınlattırma” mesajı gönderiyor. Çünkü görüntülerde montaj marifeti ile “Yasak İlişkinin Kahramanları” üç bölüm halinde kameralara yansıyor.

 

İlk bölümde Baykal bir odada yüzü görünmeyen bir bayanla sohbet ediyor, ikinci bölümde; çırılçıplak bir bayanın oda içerinde yürüdüğü ve arka planda Baykal’ın görüntüsü beliriyor. Üçüncü bölümde ise Baykal ve Yasak İlişkinin kahramanı milletvekili bayanın elbiselerini giydikleri net bir şekilde karelere yansıyor.

 

“Yasak İlişkiyi” deşifre eden çirkin çete, aksiyon içeren diğer görüntüleri ise Baykal’ı taca atmak adına elinde tutuyor.

 

CHP KURULTAYI

 

CHP Lideri Deniz Baykal’ı, ailevi olarak ta zor durumda bırakan “Yasak İlişki Görüntüleri” Baykal’ın siyasi hayatını da bitirdiği gün gibi aşikâr. 22-23 Mayıs’ta yapılacak CHP Kurultay’ında Deniz Baykal’ın aday olması beklenmiyor. Çünkü Deniz Baykal’ın yeniden aday olması halinde, yasak ilişkinin aksiyon içeren diğer görüntülerinin yayınlanacağını tahmin etmek, müneccimlik olmasa gerek.

 

Sözün özü; Baykal’ı taca atan görüntüleri çekenler ve yayınlayanlar, CHP içinde veya dışındaki, Deniz Baykal muhaliflerinden başkası değil. Parti içi muhalefetin çirkin tuzağı hedefine ulaşmış gibi görünüyor. 

 

Bir devlet adamının, siyasi sonu böyle olmamalıydı. Yazık oldu...

Yorumlar
muzaffer sazak
06 Haziran 2010 Pazar 13:41
siyaset
syasetde bu herhalde chp herşeyi kendi içinde arasın bence dışarda saga sola saldırmasının anlamı nedir komplo teorisi üretene kadar yandaşlarına bir baksınlar o zaman belki bir mesafe katederler saygılar reisime
78.180.198.59
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim