• BIST 11456.34
  • Altın 5904.558
  • Dolar 42.6953
  • Euro 50.1897
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 8 °C

VoLTE sayesinde kullanıcılar HD ses kalitesinde konuştu

VoLTE sayesinde kullanıcılar HD ses kalitesinde konuştu
Vodafone, şebekesindeki ses trafiğinin yüzde 72'sinden fazlasını yüksek kaliteli mobil iletişim teknolojisi olan VoLTE ile taşıyor.

Vodafone, şebekesindeki ses trafiğinin yüzde 72'sinden fazlasını yüksek kaliteli mobil iletişim teknolojisi olan VoLTE ile taşıyor. Bu sayede 16.5 milyondan fazla operatör müşterisinin HD ses kalitesi ve 4 kata kadar daha düşük kesinti oranı ile iletişim kurduğu belirtildi.

Yeni teknolojileri en verimli şekilde, en geniş kitlelere ulaştırmayı hedef edinen Vodafone, Türkiye'de bir ilklerden birine imza atarak şebekesindeki ses trafiğinin yüzde 72'sinden fazlasını VoLTE (voice over LTE, 4.5G üzerinden ses) teknolojisiyle taşıdı. Bu sayede operatör müşterileri HD ses kalitesi ile iletişim kurabilirken, frekans kaynakları da daha verimli olan 4.5G şebekesinde kullanılabiliyor.

Yapılan açıklamaya göre, VoLTE teknolojisi ses trafiğini dijital bir biçimde veri paketleriyle taşımaya olanak sağlıyor. Veri paketleriyle taşınan ses trafiği 2G ve 3G'ye göre çok daha yüksek ses kalitesine sahip. Aynı zamanda, ses internet üzerinden taşındığı için çağrı kurulum süresi kısalıyor, çağrı kesintisi veya bağlanamama gibi durumlar 4 kata kadar düşüyor. VoLTE, arama sırasında arka plan gürültüsünü filtreliyor, böylece kalabalık ve gürültülü ortamlarda bile iyi bir ses deneyimi yaşanmasını sağlıyor. Operatör, 4.5G lansmanından bu yana daha verimli bir teknoloji olan 4.5G'ye yatırımlarını sürdürürken, VoLTE'ye de ilk günden beri büyük önem veriyor. Bu sayede, şebekesindeki tüm müşterilerin VoLTE teknolojisini kullanmasına olanak sağlıyor. Bugün Vodafone müşterilerinin 16.5 milyonu bu teknolojiyi aktif şekilde kullanıyor. Bu sayede şebekedeki ses trafiğinin yüzde 72'sinden fazlası 4.5G şebekesi üzerinden taşınıyor ve bu sayede 2G ve 3G'de kullanılan frekansların 4.5G teknolojisine daha fazla aktarılabilmesi sağlanıyor. Yeni servisleri en verimli şekilde kullanmaya gayret eden operatör, bu sayede 5G teknolojisine de zemin hazırlıyor.

Operatörün yeni ve daha verimli teknolojileri kullanmaya önem gösterdiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Özdemir, konuyla ilgili şunları söyledi:

"4.5G'nin hayatımıza girdiği 2016 yılından itibaren müşterilerimize en iyi ses deneyimini sunmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda VoLTE kullanımını olabildiğince artırmayı hedefliyoruz. Şu anda 16.5 milyondan fazla müşterimizin ses trafiğini 4.5G şebekemiz üzerinden taşıyoruz. Müşterilerimiz bu sayede hem yüksek kalite ses deneyimi yaşarken, şebekemizdeki 2G ve 3G yükü azaldığı için frekanslarımızı 4.5G ve gelecekte 5G'ye daha kolay dedike edebilmemize imkan sağlanmış oluyor. Mevcut durumda, ülke genelindeki geniş 4.5G kapsamamız sayesinde ses trafiğimizin yüzde 72'sinin, VoLTE kullanan müşterilerimizin ise ses trafiğinin yüzde 92'sinin 4.5G şebekesi üzerinden taşındığını görüyoruz. Bu değer Avrupa'daki birçok ülkeden daha yüksek seviyede. Müşterilerimize her zaman en yüksek kalitede hizmet verebilmek için yeni teknolojilere yatırım yapmaya ve 5G'ye zemin hazırlamaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Temu'ya bir soruşturma daha!11 Ekim 2025 Cumartesi 09:00
  • Elon Musk'tan ‘Netflix'i boykot çağrısı!08 Ekim 2025 Çarşamba 15:00
  • Instagram Başkanı Mosseri, yemin etti!03 Ekim 2025 Cuma 10:15
  • Cep telefonu olanlar aman buna dikkat!01 Ekim 2025 Çarşamba 11:00
  • Rekabet Kurumu'ndan Spotify'a soruşturma!25 Eylül 2025 Perşembe 15:30
  • Bulut savaşlarında yeni gelişme: Oracle, OpenAI ile anlaştı!13 Eylül 2025 Cumartesi 10:00
  • iPhone’un pahalı olmasının sebebi: Vergiler!13 Eylül 2025 Cumartesi 09:00
  • iPhone 17 Pro sızıntıları güçlendi!09 Eylül 2025 Salı 15:00
  • Bu uygulamalar varsa hemen silin!06 Eylül 2025 Cumartesi 10:00
  • Google'a şartlı af: Tekel kırılıyor!06 Eylül 2025 Cumartesi 09:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim