• BIST 12899.35
  • Altın 6740
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1129
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye'de bir ilk: Yapay zeka sunucusu haber sunmaya başladı

Türkiye'de bir ilk: Yapay zeka sunucusu haber sunmaya başladı
Yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen robot sunucular Türkiye'de kullanılmaya başlandı. Sosyal medya hesabı üzerinden geliştirilen "robot sunucu" gündeme ilişkin son bilgileri takipçilerine aktarıyor.

Son yıllarda üzerinde en çok konuşulan konulardan biri olan yapay zeka teknolojisi, sunuculuk alanında da karşımıza çıkmaya başladı.

Türkiye'de sosyal medya hesabı üzerinden geliştirilen teknolojide haber spikeri son gelişmeleri ve önemli haberleri takipçilerine Türkçe olarak aktarıyor.

Sosyal medyada robotvmedia kanalında yayın yapan "Alexa" hem ulusal hem de uluslararası alanda yaşanan son gelişmeleri görüntüler eşliğinde sunuyor.

Alexa, Türkiye'deki seçim gündeminden, son dakika olaylarına, ekonomiden teknolojiye kadar birçok kategoride anlık haber paylaşımı yaparak güncel bilgileri kullanıcılarına ulaştırıyor.

Alexa'nın her haberde farklı kıyafetler giydiği, makyajını ve saç modelini değiştirdiği de dikkat çekiyor.

Klasik medyayı geleceğin teknolojisi yapay zeka ile birleştirmeyi hedefleyen proje ile gazeteciliğin sosyal medyada hala etkin ve dikkat çekici olması hedefleniyor.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim