Mesut Özil, Galatasaray'ın kadrosuna kattığı Leroy Sane hakkında çıkan "Galatasaray'a git, Fenerbahçe'ye gitme" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Leroy Sane'nin, sarı-kırmızılı takıma transfer olmadan önce Mesut Özil’e Fenerbahçe'yi sorduğunu, Mesut'un ise Galatasaray'ı tavsiye ettiği öne sürülmüştü.
"GELİRSEN ÇOK MUTLU OLURUZ DEDİM"
Bunun bir yönlendirme olmadığını söyleyen 36 yaşındaki eski yıldızın açıklamaları şu şekilde:
"Büyük isimler Türkiye'ye geliyor. Burada futbol oynuyor. İnşallah büyük kulüplerimiz de Avrupa'da başarılı olur. Sane, Türkiye'ye geldiği için çok mutluyum. Benim gibi Schalke altyapısından yetişmiş biri. Türkiye'ye gelmeden önce konuştuk ama medyada yazıldığı gibi Galatasaray'a yönlendirmişim gibi değil. Türkiye, İstanbul'daki hayatı sordu, bunları konuştuk. Çok güzel bir şehir ve güvenli bir şehir olduğunu söyledim. İnanılmaz yemeklerimiz var dedim. Gelirsen çok mutlu oluruz dedim ve geldi. Başarılar diliyoruz ona da"
FUTBOL AKADEMİSİ KURACAK MI?
"İleride niye olmasın, şu anda düşünmüyorum. Allah nasip ederse en kısa zamanda bir akademi kuracağım Ümraniye'de. Onunla uğraşıyorum. O açıldığı zaman, gençlerin elinden tutup kendilerini Avrupa'da en büyük sahnelerinde göstermelerini istiyorum. O yüzden akademiyi daha çok önemsiyorum".