• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

"Merhamet' beni köşeye sıkıştırdı"

15 sene önce Affet Bizi Hocam dizisiyle hayatımıza girdi Özgü Namal. Ama eminim hepimiz onu Yeditepe İstanbul’un Duru’su olarak hafızalarımıza kazıdık. Ekranda önce güzelliğiyle fark edildi. Ama oyunculuk performansıyla “Sadece güzel değilim” diyerek fark

 

En büyük çıkışını Kurtlar Vadisi’nde Polat’ın büyük aşkı Elif Eylül’le yaptı. Artık milyonların tanıdığı ve yenge dediği bir isimdi. Bir süre rotayı sinemaya çevirdi. Mutluluk ve Beynelmilel’le adını Türk sinemasına da yazdırdı. Hanımın Çiftliği’yle 2000’li yılların ilk dönem dizisine imza attı. Uzun yıllar bir bankanın reklam yüzü oldu. Ve hiç durmadı. Nereye baksak karşımızda Özgü Namal vardı. 2012’nin ilk aylarında rol aldığı Koyu Kırmızı dizisi yayından kaldırılınca hem kendisini hem de yüzünü dinlendirmeye karar verdi. Bir yılın sonunda da Hande Altaylı‘nın Kahperengi romanından ekrana uyarlanan Merhamet dizisinin Narin’i olarak ekran orucunu bozdu. Uzun yıllardır yolumuz kesişmesine rağmen bir türlü tanışamamıştık Özgü Namal’la. 
 
Merhamet’i bahane edip geçtiğimiz gün buluştuk. Karşılaştığımız anda da yıllardır birbirimizi tanıyormuşçasına ortak bir dil kurduk. Özgü içindeki tüm fırtınalarla savaşmış, kendini arama yolculuğunda geçmişiyle yüzleşmiş ve yeni sürprizlere sonuna kadar açık biri. Farkındalık duygusu o kadar gelişmiş ki, biz de sohbetimizi unutmak üzerine kurduk. Artık unuttuğumuzu da fark edelim diye haykırdık. Ben çok keyif aldım, bakalım siz bu sohbetten kendinize nasıl bir pay çıkaracaksınız?
 
Yaklaşık bir yıldır ekranda yoktun. Bu arada neler yaptın?
 
Seyahat etmeye çok düşkünüm. Hep iki arada bir derede giderdim. Hanımın Çiftliği döneminde 6 günlüğünde Küba’ya kaçmışlığım bile vardır. Bu kez Amerika’ya, Uzak Doğu’ya, Avrupa sahillerine, Yunan Adaları‘na, Londra’ya seyahatler yaptım. Hem yoruldum hem beslendim. Okudum, dinlendim, biriktirdim. Bir yere yetişme kaygım olmadığı için de hücrelerime nüfuz etti.
 
İstanbul’a döndüğünde de önünde bir sürü senaryo mu vardı?
 
Evet. Çoğunlukla dönem işi geliyordu. Ben yaptığım işi tekrarlamayı sevmiyorum. Özgün olmasını ve ilk bizim yaratmamızı istiyorum. Samimi ve bizden olsun derdindeyim. Sonra komedi teklifleri geldi. Ben de komedi yapmak istiyorum ama şimdi zamanı değil. Şansıma o arada tiyatro geldi. Yıllardır sahneye çıkmak istiyordum. Zamanım vardı ve Kuçu Kuçu oyununa başladım. Ardından da Merhamet oldu. 
 
İSTANBUL HABER AJANSI
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim