• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kral TV ödüllü, Dj Burak Yeter'den çarpıcı açıklamalar

Türkiye'de ilk kez Kral TV tarafından verilen "En İyi DJ ödülü"nü alan: Ünlü Dj Burak Yeter, İstanbul Haber Ajansı Editör'ü Mustafa Buğra Bulanık'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Kral TV ödüllü, Dj Burak Yeter'den İstanbul Haber Ajansı Editör'ü Mustafa buğra Bulanık'a özel açıklamalar;

M.B.B: Dj’liğe nasıl başladınız?

1996 yılında başladım.Evimizde küçük bir teybimiz vardı.Teybin kapaklarını söküp iki tane kasetteki parçaları birbirine vuruşları oturtarak mix yapmaya başladım.Tabi o zamanlar bunun mix olduğunu bilmiyordum.

M.B.B: Sizi kim "Müziğe" yönlendirdi?

Müziğe girmemdeki en büyük etken babamdır.Ben küçükken eve devamlı ekipmanlar, hoparlörler, teypler, gitarlar getirirdi.Kendisi o zamanlar klasik müzik yapıyordu.Hem getirdiği ekipmanları kurcalardım,ne işe yaradıklarını çözmeye çalışırdım.Derken gece herkes yattığında ışıkları söndürüp orgu açarak müzik yapmaya başladım.Önce işin piyano kısmını geliştirdim.Daha sonra da gitara yöneldim.Kendi çabalarımla öğrendim.

M.B.B: DJ Olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdin?

Küçüklüğümden beri astronot olmak istiyordum. Uzayla ilgili bir haber çıktığında çok ilgi duyardım. Büyüyünce astronot olurum diye düşünüyodum fakat müzisyen oldum.

M.B.B: Yurt içinde ve dışında çalışmalarınız olmuş?

Ben uzun süre yurt dışında yaşadım. Dolayısıyla Türkiye’ye dönüşüm biraz geç oldu. Türkiye piyasasına son 2 yıldır ağırlık veriyoruz. Patlamaya hazır bomba gibiyim. Albümüm 2 ay önce piyasaya çıktı. İki cd den oluşuyor. Ajda pekkan ile oyalama beni adlı remiximize klip çektik. Bu parça ünlü sosyal paylaşım sitesi facebook'ta en çok paylaşılan parça seçildi.

M.B.B: Efsane parçaları tekrar düzenleme fikri nasıl oluştu?

Türk sanat müziğine çok fazla yatkınlığım var.T ürk sanat müziği Türkiye sınırları dışına çıkamadı.Çıkması içinde böyle bir Sound’a ihtiyacı vardı. Ben bu parçaları dünyanın her yerinde çalıyorum ve insanlar çılgınca dans ediyor.

M.B.B: Sizce Türkiye'de neden bayan sayılcak DJ ler az ?

Türkiye’de Pioneer Pro Dj adlı bir dj okulu açtık. Dolayısıyla stratejimiz bayan DJ’leri de günümüz piyasasına kazandırmak. İlk dönemlerde hatırlarsanız bir bayan dj Furyası vardı. Şimdi ise güzel olan bayanlar sahneye alınmaya başladı. Kulübe ayrı bir renk kattıklarını düşünüyuorlar kendince. Böyle gittiği sürece bayan dj ler hiçbir iş yapamayacak Türkiye'de. Çünkü bunu gören aileler ‘kızım sen bu sekilde mi dj olacaksın’ demeye başladı. Çok kötü bir imaj bu, Biz elimizden geldiğince bunu engellemeye çalışıyoruz ve Türkiye’de çok yetenekli çok iyi yerlere gelebilecek bayan arkadaşlarımız var. Biz elimizden gelen tüm desteği onlara veriyoruz.

M.B.B: DJ’liğin zor yanları nelerdir ?

Aslında hiçbir zor yanı yok. Benim için restauranttan yemek almak gibi bir şey. Kendimi hazırladıktan sonra çok rahat bir şekilde sahneye çıkıyorum. Aradaki süreçte kendinizi yenilemeniz çok önemli. Benim felsefem şu; Kulübe gelen her birey eğlenecek.

M.B.B: DJ olmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz ?

Açtığımız Pro DJ kurslarına katılmalarını tavsiye ediyorum. Şuanda Türkiye‘nin 7 bölgesinde aktif olarak açtığımız DJ okulları sayesinde profosyonel sertifikalı eğitim programları başlattık. Artık aileler çocuklarını rahat bir şekilde teslim edebilirler. Bu kursa katılamayacak olanlar da internetten araştırma yolunda ilerlesinler. Bunlarla ilgili programlar var.Oradan araştırıp her türlü bilgiye ulaşabilirler. Amatörde olsalar kendilerini geliştirebilirler.

MUSTAFA BURĞA BULANIK: BİR İLKİ YAŞADINIZ, KRAL TV MÜZİK ÖDÜLLERİNDE EN İYİ REMİX ÖDÜLÜ ALDINIZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bence Türkiye müzik sektörü için çok önemli bir gelişme DJ'in iyi müzik yapabileceğini herkeze göstermiş olduk sanıyorum arkamızdan gelen arkadslarada örnek olmuşuzdur, tabi durmuyoruz hep daha iyisini yapmak için calışmalar süratle devam etmekte, şu anda müzik marketlerde sekiz albümde adımız var, tabi sonucta hersey ekip işi moral işi ailem sürekli destek oluyor moral anlamında, menajerim Mert Karabağlı mesleğini çok seven ve takip eden bir insan onunda katkısı cok fazla,teşekkür ediyorum kendisine, bundan sonra daha yüksek başarılar elde etmek için calışıcaz amacımız tüm dünyada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek.

İstanbul Haber Ajansı - Mustafa Buğra Bulanık

bulanik@istanbulhaber.com.tr

www.İstanbulHaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim