• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi: Bu işi ilk turda bitirelim

Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi: Bu işi ilk turda bitirelim
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs.2ta ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de Millet Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında demokrasi vurgusu yaparak, gençlerin sandığa gitmesinin önemini işaret etti. Toplumun boğuştuğu ekonomik krizi ve sığınmacı sorununu nasıl çözeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, bağımsızlığın öneminin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Herkesin aşının, işinin olduğu, akşam huzur içinde evine gittiği güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Bunlarla söylediğimde 'Parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Bunu daha önce de söyledim, beşli çeteye gelince para var da millete gelince mi yok? O paraların hepsini son kuruşuna kadar geri alacağım, millete vereceğim söz veriyorum.

'KİMSENİN KİMSENİN İNANCINA MÜDAHALE HAKKI YOK'

Mescid-i Aksa'da bir vatandaşımız Kur'an okurken gözaltına alındı. Herkesin inancına, kimliğine herkes saygı göstermek zorunda. İsrail'e buradan açık çağrı yapıyorum, bu kızımızın amasız fakatsız serbest bırakılması gerekiyor. Bütün dünyaya sesleniyorum. Hiç kimsenin inancına hiç kimsenin müdahale etme hakkı yok. Kur'an'ını okuyorsa saygıyla dinleyeceksin. Bunu yapmıyorsan o ülkede hak, hukuk yoktur.

'DÜNYA SİYASET TARİHİNE ÖNEMLİ BİR NOT BIRAKIN GENÇLER'

Gençler rakamı çıkardım, 44 bin 648 genç Eskişehir'de ilk kez sandığa gidecek. Nasıl, dersimize iyi çalışıyoruz değil mi? Onlara sesleniyorum ve onların şahsında Türkiye'de ilk kez sandığa gidecek gençlere sesleniyorum. Türkiye'ye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirin ve dünya siyaset tarihine önemli bir not bırakın. Bütün dünya desin ki, Türkiye'de ilk kez sandığa giden gençler otoriter bir yönetimi demokratik yolla değiştirdi. Bunu yazacaklar.

'BENİ ELEŞTİRDİĞİNİZDE KAPINIZA KİMSE GELMEYECEK'

Ben Mustafa Kemal'in ideallerine inanan her gencin sandığa gidip demokrasiden yana oy kullansın istiyorum. Demokrasiyi beraber getireceğiz. Eleştiriye siyasetçinin saygı duyması gerekiyor. Birileri 'beni nasıl eleştirirsin' diye fidan gibi gençlerimizin kapısına gidiyor. Ama benim dönemimde göreceksiniz, beni eleştirdiğiniz için hiç kimse gelmeyecek kapınıza. Gerçek anlamda demokrasi olacak. Demokrasiye ihtiyacımız var. Bu nedenle biz bu işi ilk turda bitirmek zorundayız. Hep birlikte yapacağız. Sloganımızda dediğimiz gibi, birleşe birleşe kazanacağız.

'NE EZEN NE EZİLEN, İNASANCA HAKÇA BİR DÜZEN'

Gençlerimiz iş bulma kaygısı yaşamasın istiyoruz. Bu harami düzen yüzünden yaşadıklarınız son bulsun istiyoruz. Belki siz bilmezsiniz Ecevit'in çok doğru bir lafı vardır, "Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen!' diye. İşte insanca, hakça bir düzen için bu harami düzeni yaratanları hep beraber emekli etmemiz lazım.

'BEŞLİ ÇETEDEN PARALARI GERİ ALIP SİZİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ'

Gençlerimizin yurt sorunu olduğunu da biliyorum. Söz veriyorum, iktidara geldiğimiz yıl içinde bu işi tamamen çözeceğiz. Böyle bir sorununuz kalmayacak. Ev sorunu da var değil mi? Bu neden oluyor? Çünkü bunu çözmenin birinci yolu yabancıya konut satmamak. 100 bin dolar veriyor, ev veriyorsun sen de. Bunu da Bay Kemal çözecek. O beşli çeteden paraları alıp vatandaşı ev sahibi yapacağız. Toplu Konut İdaresi'ni asıl işlevine döndürüp vatandaşın hizmetine sokacağız.

Kızılay çadır satmayacak, kan satmayacak. Eskisi gibi zor günlerimizde vatandaşların yanında olacak.

'İKTİDARA OY VERENLER SORUYOR MU SINIRLAR NEDEN KORUNMUYOR?'

Suriyeli kardeşlerimizin de gitmesini istiyor musunuz? Eski seçimlerde AK Parti ve MHP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza sesleniyorum. Allah aşkına sınırlar neden korunmuyor? 3 milyon 600 bin Suriyelinin bizim ülkemizde ne iş var? Yeri gelince şikayet ediyorsunuz, yeri gelince de oyumuzu onlara vereceğiz diyorsunuz. O zaman evlerinizden çıkın Suriyelileri getirin evinize. Sığınmacıları al, sarayına oturt kardeşim. Bay Kemal'in sözü var, Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine en geç iki yıl içinde, ırkçılık yapmadan göndereceğiz.

'İŞSİZLİK DÜNYANIN EN ACIMASIZ ALANI'

İnsanlar alım gücü düştükçe elektrik, doğal gaz paralarını ödeyemiyorlar. Su paralarını bile ödeyemiyorlar. Evlerde baba-oğul birbirlerinin yüzüne bakamaz hale geldi. İşsizlik dünyanın en acımasız alanıdır. İşsiz kalan insan her türlü soruna açık demektir. Biz bu sorunu aşmak, herkesin aşının işinin olduğu bir ülke inşa etmek zorundayız. Bunun yolu da yatırım yapmaktır.

'ANADOLU'YU DEMİRYOLLARLA KAPLAYACAĞIZ'

Burası aynı zamanda bir sanayi kenti. Eskişehir'de sanayici üretim yapıyor ama bunu Gemlik Limanı'ndan gönderemiyor. Çünkü demiryolu yok. Neden? Beşli çete izin vermiyor da ondan. Anadolu'yu demiryollarıyla kaplayacağız. Devlet, lojistik masraflarını karşılayacak ve böylece insanlar burada daha fazla yatırım yapacak. 300 milyar dolarlık bir para getireceğiz, yatırım getireceğiz. Bunun sözünü aldık, yatırımları belirledik.

'İHA'LARI KALDIRMAYACAĞIZ SENDEN DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ'

Bizi savunma sanayi konusunda suçlamaya çalışıyorlar. Savunma sanayi politik bir mesele değildir. Partiler arası bir kava değildir. Devletin güçlü olması için yapılan adımlardır. Bu konuda ilk ve en önemli adımı atan Ecevit, ardından Özal'dır. Çünkü savunma sanayi fonunu kurdu. Şöyle bir propaganda yapıyorlar, 'sakın oy vermeyin gelince İHA'ları kaldıracaklar.' Hayır efendim senden daha iyisini yapacağız. Sen kalktın tank palet fabrikasını Katar'a verdin, onu alıp şanlı ordumuza teslime edeceğiz. Askeri hastanelerimizi kapattılar. Hepsini açacağız, teslim edeceğiz.

'SİZİN SEÇTİĞİNİZ CUMHURBAŞKANI KİMSENİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEYECEK'

Süleyman Şah Türbesi'ne bayrağımızı dikeceğim. Herkes seyredecek. Sizin seçtiğiniz cumhurbaşkanı kimsenin önünde diz çökmeyecektir. Suriye'de 34 şehit verip Putin'in kapısında beklemeyecek, hesap soracak. Trump diyordu ya 'beni kızdırma mal varlığını açıklarım.' Bay Kemal ne derdi? 'Açıklamazsanız namertsiniz.' Bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmayın."

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim