• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

İşte Terörist Orhan Yılmazkaya...

Bostancı'daki çatışma sonucunda öldürülen teröristin açık kimliği de ortaya çıktı.

İSTANBUL Bostancı'da bir terör örgütüne ait hücre evine düzenlenen operasyonda öldürülen Orhan Yılmazkaya 1970 Almanya doğumlu...

Orhan Yılmazkaya, 1987'de Kabataş Erkek Lisesi'ni, 1994'te İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yılmazkaya'nın son iki yıldır yakınlarıyla hiçbir şekilde irtibata geçmediği belirtildi. Yılmazkaya'nın diğer akrabalarının ise İstanbul Beşiktaş'ta yaşadığı öğrenildi. Devrimci Karargah Örgütü Üyesi Orhan Yılmazkaya, İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra siyasi faaliyetlere başladı. Yılmazkaya, 1994 yılında kapatılan SOSYALİST İKTİDAR PARTİSİ (SİP) saflarında siyaset yaptı. SİP'nin kapatılması ve yerine Türkiye Komünist Partisi'nin kurulması kararının alınması üzerine, Yılmazkaya arkadaşlarıyla yollarını ayırdı. Yılmazkaya'nın ''TKP'ye katılmadığı'' öğrenildi.

1999 yılında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi üzerine başlayan eylemlere destek vermek için çalıştığı RADYO UMUT'ta terör örgütü PKK'nın bildirisini canlı yayında okuyan Yılmazkaya, radyonun 1 yıl kapatılmasına sebep oldu. Radyo Umut'un sahipleri, kapatılma kararının ardından radyoyu devretti.

İstanbul Bostancı'da bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen teröristin annesi Aysel Yılmazkaya'nın, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Operasyonda ölü ele geçirilen Orhan Yılmazkaya'nın (39) Bayramiç'te yaşayan dayısı Nuri Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Aysel, eniştesi Hikmet Yılmazkaya'nın uzun yıllar Almanya'da çalıştığını, Orhan'ın kardeşinin ise halen Almanya'da bulunduğunu söyledi. Anne ve babası yurt dışında olduğu sırada yeğeni Orhan ile kendilerinin ilgilendiğini belirten Öztürk, ''Böyle bir şey yapacağını hiç tahmin etmiyorduk. Üniversiteye gidene kadar onunla biz ilgilendik ve okuttuk. Üniversiteyi kazanınca İstanbul'a gitti. Okulunu bitirdikten sonra da zaman zaman yanımıza gelirdi, arar sorardı'' dedi.

Öztürk, 2-3 yıldır ne kendilerinin, ne de anne ve babasının yeğeninden haber alamadığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bugün olaylarda ismini televizyondan duyunca şoke oldum. Böyle bir şey yapacağını tahmin etmiyordum. Çok dürüst, efendi, saygılı ve çalışkan biriydi. Öldüğünden anne ve babasının da haberi yoktu. Ben haber verince onlarda çok üzüldü." Bu arada, Yılmazkaya'nın anneannesi Ayşe Öztürk'ün, çok üzgün olduğu ve kimseyle görüşmek istemediği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Bostancı'da bir apartman dairesine yönelik operasyonda ölü ele geçirilen teröristin ''Devrimci Karargah'' diye bilinen hem solla hem de bölücü terör örgütüyle irtibatlı bir organizasyonun lider kadrolarından birisi olduğunu belirterek, ''Orhan Yılmazkaya diye bir isim. Önceden izlenen önemli 3 kişiden biridir bu'' dedi.

Söz konusu şahsın ismi ve kimliğinin olay öncesinde de emniyet güçlerince bilindiğini ifade eden Atalay, sözlerine şöyle devam etti: ''Hatırlanırsa daha önce bu örgüt, İstanbul'da partimizin İl Başkanlığına bomba göndermişlerdi ve orada yine bir terör olayı meydana getirmişlerdi. Onlardan birisi daha sonra yakalanmıştı. Bu kişi de orayla bağlantılı ama onun 3 üst yöneticisinden biri diye de ifade edebiliriz. Tabii çok sayıda, bu gözaltılarla birlikte, bu gece yapılan operasyonlarda malzeme ele geçirildi. Patlayıcı, C-4, silah, patlatma için hazırlanmış bomba düzenekleri, buna benzer unsurlar ele geçirildi.

POLİS TELSİZİNE GİRMİŞTİ

Bu arada, isminin 'Orhan Yılmazkaya' olduğunu söyleyen terörist, polis telsizine girerek konuşma yaptı. "Devrimci Karargâh" üyesi olduklarını söyleyen terörist, teslim olmayacaklarını ifade etti. Polis, konuşmanın ardından kanalı konuşmaya kapattı.

"MAHİR ÇAYAN'LARDAN BERİ MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"

Olay yerindeki gazetecilerle de telsiz üzerinden görüştüğü söylenen teröristin, "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının mücadele birliği... Şeh Bedrettinler'den Mahir Çayanlar'dan beri mücadelemiz sürüyor." şeklinde sloganlar attığı söylendi. Polis çatışma bölgesinde geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı. Öte yandan, teröristlerin bulunduğu apartmanda yangın çıktı. Polis telsizine giren terörist, "Devrimci Karargâh" üyesi olduklarını söyledi.

TERÖRİST YILMAZKAYA'NIN DAĞDAKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Devrimci Karargah Örgütü'nün Lider kadrosunda bulunan ve Dün Bostancı'da çatışmada ölü ele geçirilen Orhan Yılmazkaya'nın terör kamplarındaki görüntüleri İlk kez İstanbulHaber Ajansı tarafından ortaya çıkarıldı.

Devrimci Karargah isimli terör örgütünün lider kadrosunda bulunan ve Şehit Ongan Müfrezesi Komutanı olarak kendini adlandırılan Terörist Orhan Yılmazkaya'nın terör kamplarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Türk basınında ilk kez İstanbulHaber Ajansı tarafından yayınlanan ve ortaya çıkarılan görüntülerde, terörist Orhan Yılmazkaya'nın uçaksavar üstünde poz verdiği görülüyor.

Kırsal kesimde bir terör kampında olduğu görülen terörist Orhan Yılmazkaya'nın laptopta çalışmalar yaptığı, bir diğer resimde ise elinde hafif makineli tüfekle objektife poz verdiği görülüyor.

İŞTE O RESİMLER

İstanbulHaber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim