• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 8 °C

İnönü Üniversitesi’nden teknolojik atak

İnönü Üniversitesi’nden teknolojik atak
Malatya İnönü Üniversitesi'nde, "Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarı"nın kurulumu tamamlandı.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, "Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarı"nın kurulumu tamamlandı. Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Sanal Simülasyon Laboratuvarı" ise 60 iş günü içerisinde tamamlanarak yeni eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek.

İnönü Üniversitesi Malatya OSB Meslek Yüksekokulunda yapımına başlanan "Sanal Simülasyon Laboratuvarı Projesinin" ilk etabı tamamlandı. Kurulumu tamamlanan Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarının teslim töreni, Rektör Danışmanı ve Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Necati Özbey, Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri, proje yüklenici firma yetkilileri, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamındaki "Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Sanal Simülasyon Laboratuvarı"nın kurulumunun yazılım aşamasında olduğu belirtilirken "Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarı"nın kurulumunun tamamlandığı ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılına hazır olduğu bildirildi. Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Sanal Simülasyon Laboratuvarı"nın ise 60 iş günü içerisinde tamamlanarak yeni eğitim-öğretim yılında faaliyete geçeceği kaydedildi.

Programda konuşma yapan Rektör Danışmanı ve Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, Türkiye'de ilk kez İnönü Üniversitesi Malatya OSB Meslek Yüksekokulunda açılan Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Programının ve İnönü Üniversitesi'nde ilk olan Kaynak Teknolojisi Programının eğitim öğretim faaliyetlerinin önemli bir kısmının bu laboratuvarlarda sanal simülasyon teknolojisi kullanılarak yürütüleceğini ifade etti.

Ayrıca Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyonu Laboratuvarıyla ilgili yüklenici firma yetkilileri tarafından ilgili öğretim elemanlarına simülasyon laboratuvarlarının kullanımı hakkında iki gün eğitim verildiği aktarıldı.

İnönü Üniversitesi’nden teknolojik atak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
  • Temu'ya bir soruşturma daha!11 Ekim 2025 Cumartesi 09:00
  • Elon Musk'tan ‘Netflix'i boykot çağrısı!08 Ekim 2025 Çarşamba 15:00
  • Instagram Başkanı Mosseri, yemin etti!03 Ekim 2025 Cuma 10:15
  • Cep telefonu olanlar aman buna dikkat!01 Ekim 2025 Çarşamba 11:00
  • Rekabet Kurumu'ndan Spotify'a soruşturma!25 Eylül 2025 Perşembe 15:30
  • Bulut savaşlarında yeni gelişme: Oracle, OpenAI ile anlaştı!13 Eylül 2025 Cumartesi 10:00
  • iPhone’un pahalı olmasının sebebi: Vergiler!13 Eylül 2025 Cumartesi 09:00
  • iPhone 17 Pro sızıntıları güçlendi!09 Eylül 2025 Salı 15:00
  • Bu uygulamalar varsa hemen silin!06 Eylül 2025 Cumartesi 10:00
  • Google'a şartlı af: Tekel kırılıyor!06 Eylül 2025 Cumartesi 09:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim