• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Galip Öztürk: 2014 Atağa geçeceğimiz yıl olacak

Galip Öztürk: 2014 Atağa geçeceğimiz yıl olacak
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, İstanbul Haber Ajansı'na yaptığı özel açıklamalarda, 2013 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 10 büyüdüklerini ve toplamda 21 milyonun üzerinde yolcu taşıdıklarını söyledi.

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk İstanbul Haber Ajansı Editör'ü Mustafa Buğra Bulanık'a yaptığı açıklamada; 2013 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 10 büyüdüklerini ve toplamda 21 milyonun üzerinde yolcu taşıdıklarını söyledi. Metro Holding olarak istemedikleri birtakım tatsız süreçlerden geçmelerine rağmen 2013 yılında hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. Burada kurumsallığın öneminin bir kez daha ortaya çıktığına değinen Öztürk, “Temelleri sağlam atmışsanız ve insanı merkezine alan ama ona bağımlı olmadan işleyen bir sisteminiz var ise sorun ne olursa olsun mutlaka başarılı oluyorsunuz. Yaşadığımız olumsuzluklar bize bunu da öğretti” dedi. 

YÜZDE 10 PAZAR PAYI

Metro Turizm’in Türkiye yolcu taşımacılığında yaklaşık yüzde 10 pazar payına sahip olduklarının altını çizen Öztürk, “Karayoluyla yolcu taşımacılığında otobüs yolculuğu yapan yolcu sayısı 200 milyon civarında, biz de bunun 21 milyonunu taşıyoruz. Bizim hedeflerimiz çok daha büyük, önce 24 milyon ardından da 30 milyon yolcuya ulaşmak için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
Filo yatırımları hakkında da bilgi veren Öztürk, “Şu an filomuzdaki otobüs sayımız bin 250, bunun 400’ü özmal yatırımız, geri kalan ise bireysel otobüsçü olarak adlandırdığımız iş ortaklarımıza, paydaşlarımıza ait” dedi. 

“2014, ATAĞA GEÇECEĞİMİZ  YIL OLACAK”

Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Var olan işlerimizi güçlendirmek ve alanlarında lider konuma taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu arada çok yeni olmakla birlikte tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir şirketle ortaklığımız söz konusu oldu. Türkiye’nin önemli kadın giyim markası olan Herry ile yaptığımız ortaklık çerçevesinde yepyeni bir alanda faaliyet göstermeye başladık. Buradaki hedeflerimizi de şu an planlamaktayız. Bizim amiral gemimiz olan Metro Turizm’i 24 milyon yolcu kapasitesine çıkarmak istiyoruz. Metro Travel için de 2014 yılı atağa geçeceği bir yıl olacak. Yurt içi ve yurt dışı tur organizasyonları, uçak bilet satışı gibi alanlarda birçok yeniliğe imza atmayı planlıyoruz. 2014 yılında da atılımlar gerçekleştirmeye ve Metro Holding’i büyütmeye devam edeceğiz.”

“22 YILDIR GECE GÜNDÜZ  ÇALIŞIYORUZ”

Metro Holding’in yolculuğuna 1992 yılında başladığını hatırlatan Galip Öztürk, “Öyle zor ve meşakkatli bir işe talip olduk ki, altından kalkması gerçekten emek istiyor, sabır istiyor. Zira işimiz hizmet işi. Hizmet sektöründe soluklanmak için bile ara veremezsiniz. Hizmeti bir saniye aksatmak demek bütün emeklerinizin heba olması demektir. Biz de bu anlayışla 22 yıldır gece gündüz, bayram seyran demeden hizmet üretiyor, halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Çok şükür bunun karşılığını da fazlasıyla alıyoruz. Bugün Metro Turizm’in amiralliğinde Holdingimiz çatısı altında 25 şirket, turizm, enerji, gıda, bilişim sektörlerinde faaliyet gösterirken, doğrudan ve dolaylı 35 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz.  Metro Turizm bilindiği gibi ilklere imza atmasıyla tanınıyor. Hostes uygulaması, koltuk sigortası, e bilet uygulaması, seyahatlerde class, süit gibi segmentasyonlar hep bizim ilklerimiz. Seyahatlerde çeşitliliği artırmak, müşteri memnuniyetini ön plana almak bizim temel prensiplerimizdir.  Buna bir de ulaşım ağının genişliğini eklersek ki binin üzerinde bilet satış noktası, 76 ilimize ve ilçelerine seyahat ediyor olmamız ve şehir içi servis uygulamasından söz ediyorum, böyle olunca halkımızın da teveccühü bizi tercih etmek yönünde oluyor. Metro ne yaparsa, sektör onu takip eder gibi bir anlayışı bugün hakim kılmış olmaktan da ziyadesiyle memnunuz” şeklinde konuştu. 

“DEĞİŞİME AYAK UYDURUYORUZ”

Havayolu ile yolcu taşımacılığında son yıllarda gözle görülür bir artış olduğunu vurgulayan Öztürk, “Ancak ülkemizin coğrafi özelliklerini göz önünde bulundurduğumuzda her noktaya havayolu taşımacılığı mümkün görünmüyor. Türkiye’de bütün bu gelişmelere rağmen insan taşımacılığının yüzde 90’ı karayolu ile gerçekleşmekte. Ben hep söylerim. Altımızdan derya akıyor diye. Yan hatlarımızı güçlendirerek, yakın mesafe taşımacılığını geliştirerek, havayolu ile karayolu entegre ederek biz pastadan her zaman daha fazla pay alabiliriz. Değişimin önünde durmakla olmaz, ancak ona ayak uydurursanız ayakta kalabilirsiniz. Biz de böyle yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Mustafa Buğra BULANIK - İstanbul Haber Ajansı

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim