• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Formula pistini özel tim koruyacak

İstanbul'daki Formula 1'in antrenman turları bitti. Jandarma, kurduğu F-1 timiyle güvenliği sağlamaya çalışacak.

Hafta sonu yapılacak Formula 1 yarışları için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar sırasında 40'ı özel tim, 800 Jandarma görev yapacak. Keskin nişancılardan oluşan 40 kişilik Jandarma Özel Asayiş Timi (JÖAK) piste hakim tepe ve kulelere yerleştirilecek. Özel timle birlikte bomba imha robotu da hazır bulundurulacak. Olası terör saldırılarına jandarmanın seçkin timi anında müdahale edecek.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Formula-1 yarışları için seferber oldu. 800 personelin görevlendirildiği yarışlar için güvenlik tedbirleri maksimuma çıkartıldı. İstanbul Park'ta çalışan ve civarda ikamet eden binlerce kişinin şimdiden güvenlik soruşturması yapıldı.

Jandrmanın yanı sıra 500 kişiden oluşan özel güvenlik görevlileri de pist çevresinde hazır bulundurulacak. Bütün giriş noktalarına X-Ray cihazları yerleştirilecek. Yarış sahasına giren herkes tepeden tırnağa aranıp kontrol noktalarından geçirilerek içeriye alınacak. Pistte görevli kişiler ve araçlar bile sıkı denetimden geçirilecek. Bomba uzmanı jandarma ekiplerinin yanı sıra bomba eğitimi almış köpekler ve kadın astsubaylar ve polis helikopteri de görev başında olacak.

Trafik karmaşası önlenecek

Formula meraklılarının trafik kabusu yaşamamaları için de önlemler alındı. İstanbul Park'a ulaşan ana ve tali yollar, hassas kavşaklar ve otoparklar bölgesindeki 40'dan fazla noktada, jandarma tarfik timleri ve motorize ekipleri görev yaparak yarışseverlere yardımcı olacak.

JÖAK İstanbul'da

Güvenlik önlemlerinde gözler Jandarma Özel Asayiş Timlerinde (JÖAK) olacak. Atış gücü yüksek P90 makineli tabanca ve uzun namlulu silahlar ile donatılan 40 kişilik tim yarın (Perşembe) sabah saatlerinde İstanbul'a gelip ayağının tozuyla Formula pistine giderek tatbikat yapacak. Özel tim, keskin nişancılar ile alanlarında uzman istihbarat ve güvenlik subaylarından oluşuyor. 6 Mayıs 1999'da kurulan JÖAK, son teknoloji ürünü silahlarla donatılmış durumda. Her türlü arazi koşullarında görev yapabilen subay ve astsubaylardan oluşan JÖAK BTC, Petrol Boru Hattı'nın açılışında görev yapmış, Fransa'daki Avrupa Jandarma Kuvveti tatbikatında üstün performansıyla dikkat çekmiş, hareket eden her cismi ıskalamadan vurmayı başarmıştı.

iSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim