• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 12 °C

Dünyada tünel içerisinde inşa edilen ilk akvaryum Trabzon’da açıldı

Dünyada tünel içerisinde inşa edilen ilk akvaryum Trabzon’da açıldı
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde iki vadi arasında bir tünel içerisinde inşa edilen ve ismini de buradan alan "Tünel Akvaryum" bugün törenle hizmete girdi.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde iki vadi arasında bir tünel içerisinde inşa edilen ve ismini de buradan alan "Tünel Akvaryum" bugün törenle hizmete girdi.

Tünel Akvaryum'da en çok ilgiyi bordo mavi renkli balıklar çekerken, akvaryum Pirana'dan Köpek Balığı'na kadar onlarca balık türüne ev sahipliği yapıyor.

Trabzon'da su altındaki canlıların tanıtılması ve bölge turizminde alternatif oluşturulması amacıyla tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında hizmete giren "Tünel Akvaryum" un açılışı bugün yapıldı. Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yanı sıra Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tünel Akvaryum'un dünyada bir ilk olduğunu ve bir örneği olmadığını belirterek "Şehrimize artı değer katmak için hazırlamış olduğumuz ve dünyada ilk kez tünelin içerisinde bir tünel akvaryum projesini hayata geçirmenin şehrimize kazandırmanın, gururu ile hepinizi saygılarımla sevgilerimle selamlıyorum. Tatlı su, tuzlu su ve okyanus canlılarını buradaki bütün ziyaretçilerimiz ,hemşerilerimiz, turistlerimiz gezecek görecek. Burada diğer akvaryumlarda olmayıpta bu akvaryumda olan istisnayı bir tür var o da bordo mavi balıklar" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı" a konuşmasında böyle eserlerin kazandırılmasının son derece önemli olduğunu belirterek "Böyle eserler kazandırmak son derece önemli onlara katkı sağlamak için buradayız. Bu şehrin büyük bir enerjisi var bence bu enerjiyi bu yüksek enerjiyi olumlu anlamda kullanalım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tünel Akvaryum gezilirken, en çok ilgiyi bordo mavi renkli balıklar gördü.

Dünyada tünel içerisinde inşa edilen ilk akvaryum Trabzon’da açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İbrahim Yumaklı'dan 15 Ekim uyarısı!11 Ağustos 2025 Pazartesi 11:45
  • Bursa'yı kül eden ‘Kundakçı’, FETÖCÜ çıktı!29 Temmuz 2025 Salı 09:30
  • Buca'da bir yangın daha!28 Temmuz 2025 Pazartesi 14:30
  • Suriye: 10 gündür Orman yangını...!13 Temmuz 2025 Pazar 08:30
  • Hatay'da yangın büyüyor!05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:00
  • Orman yangınlarıyla ilgili 10 kişi tutuklandı!05 Temmuz 2025 Cumartesi 12:00
  • Google'ın enerji tüketimi ülkeleri geçti!05 Temmuz 2025 Cumartesi 09:30
  • İklim Kanunu kabul edildi!03 Temmuz 2025 Perşembe 11:00
  • İstanbul Valiliği açıkladı: Ormana girişler yasak!23 Haziran 2025 Pazartesi 09:00
  • Bakan Yumaklı: Orman okulları kurulacak!17 Haziran 2025 Salı 11:15
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim