• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 11 °C

Donald Trump, 2 ülkeyi daha barıştırdı: “Birleşmiş Milletler'den daha iyiyim”

Donald Trump, 2 ülkeyi daha barıştırdı: “Birleşmiş Milletler'den daha iyiyim”
ASEAN Zirvesi’nde Tayland ve Kamboçya, bir 'Barış Anlaşması'na imza attı. Anlaşma gereği Tayland, Kamboçyalı mahkumları serbest bırakacak, Kamboçya ağır silahlarını sınırdan çekecek. Törende konuşan Trump, "Barış yapma konusunda Birleşmiş Milletler'den daha iyiyim" dedi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da 47. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi kapsamında imza töreni düzenlendi. Yapılan imza töreni kapsamında Tayland Başbakanı Anutin Charnvirakul ve Kamboçya Başbakanı Hun Manet, "barış anlaşmasına" imza attı. Anlaşma kapsamında Tayland, Kamboçyalı mahkumları serbest bırakacak, Kamboçya da ağır silahlarını sınır bölgesinden çekmeye başlayacak. Bölgedeki ülkelerden gözlemciler, anlaşmanın sürdürülebilirliğini izlemekle görevlendirildi. ABD Başkanı Donald Trump, törende yaptığı konuşmada, "Kuala Lumpur Barış Anlaşması" adı verilen anlaşmayla iki ülkenin de "tüm düşmanlıkları sona erdirmeyi ve iyi komşuluk ilişkileri kurmak için çalışmayı kabul ettiğini" belirterek, "Barış yapma konusunda Birleşmiş Milletler'den daha iyiyim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Güneydoğu Asya'da 817 kilometrelik sınır telleriyle ayrılan Tayland ile Kamboçya, uzun süredir toprak anlaşmazlığı yaşıyordu. Tayland ile Kamboçya arasındaki sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine 28 Mayıs'ta bölgede kısa süreli çatışma yaşanmış, iki ülkenin orduları, sorunun barışçıl yolla çözüme kavuşturulması konusunda anlaşmaya varmıştı. Yaklaşık iki ayın ardından sınır hattında 24 Temmuz'da çıkan çatışmalarda iki ülkeden toplam 32 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim