• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Çocuklar yeniden sıcak havanın tadını çıkardı

Çocuklar yeniden sıcak havanın tadını çıkardı
Yeni tip koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, istisna uygulanmasıyla ikinci kez sokağa çıktı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatleri arasında getirilen serbestlik ile ikinci kez dışarı çıktı. 

2020_mayis_anadoluimages_19824421.jpg

İstanbul

İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlaması 4 saatliğine kaldırılan 14 yaş altındaki çocuklar soluğu parklarda aldı. Arkadaşları ve aileleriyle dışarı çıkan çocuklar güneşin tadını çıkardı.

Sarayburnu, Yenikapı ve Ataköy sahillerindeki parklar da yürüyüşe çıkan çocuklar ve aileleriyle doldu.

Üsküdar, Kuzguncuk ve Altunizade'de cadde ve sokaklarda paten kayan ve scooter kullanan çocuklar, açık havada oyun oynamanın tadını çıkardı. Çocukların ve ebeveynlerinin maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak dışarıda vakit geçirdiği gözlendi.

2020_mayis_cocukla-2-.jpg

Üsküdar sahilde anne, babalarıyla yürüyüş yapan çocuklar, kuşları ve sokak hayvanlarını beslemeyi de ihmal etmedi. 

Kuzguncuk sahilde yer alan yeşil alanlarda ve parklarda ise bazı çocukların arkadaşlarıyla oyunlar oynadığı ve spor faaliyetleri yaptıkları görüldü.

Beyoğlu'nda da çocuklar, aileleriyle beraber parklara akın etti. Salıncakta sallanan, paten ve kaykay kullanan çocukların mutlu olduğu görüldü. Çoğu veli, sıcak havanın da etkisiyle ağaçlık alanları ve gölgelikleri tercih etti.

Beykoz'da da çocuklar sokağa çıkma kısıtlamasının belirli saatler aralığında kaldırılması sonrası parklara ve deniz kenarlarına gitti. 

2020_mayis_anadoluimages_19824931.jpg

Ankara

Bir haftanın ardından 0-14 yaş arası çocuklar, aileleriyle güneşli havada dışarıda oynamanın tadını çıkardı. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çoğunlukla maskeleriyle sokağa çıkan çocuklar, park ve oyun alanlarında eğlendi.

Başkentin yoğun yerlerinden Kuğulu Park'ta bazı çocuklar kuğu ve güvercinleri beslerken, kimi çocuklar da arkadaşlarıyla bir araya gelmenin tadını çıkardı.

Aileleri gözetiminde dışarı çıkan çocuklar, oyuncaklarda vakit geçirmeyi, salıncakta sallanmayı tercih etti.

Tandoğan ve Maltepe'deki parklarda ise çocuklar bisiklet sürdü, patenle kaydı. Çocuklar, bisiklet sürerken de maske takmayı ihmal etmedi.

2020_mayis_anadoluimages_19824268.jpg

İzmir'deki parklar 14 yaş ve altı çocukları ağırladı

Geçen hafta 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkan çocuklar, bu hafta yine aynı saatlerde aileleriyle yeşil alanlara koştu, sahil kenarında denize girdi. 

İzmir'in en eski parklarından Bornova Büyük Park, oyun alanları, yeşil çimleri ve fıskiyeli meydanıyla, çocukların tercih ettiği alanlar arasında yer aldı. 

Çocuklarıyla sokağa çıkmanın heyecanını yaşayan aileler ise oyun alanlarında eğlenen küçüklerin fotoğraflarını çekti. 

"Arkadaşını görünce sosyal mesafeyi unuttu"

Parka çocuğuyla gelen Hatice Balcı, 7 yaşındaki oğlu Oğuz Uras'ın dışarıya çıkacağı anı sabırsızlıkla beklediğini anlattı.

Evden çıkmadan "sosyal mesafe", "maske zorunluluğu" gibi kuralları oğluna hatırlattığını aktaran Balcı, "Maske takıyordu ama parka geldiği zaman bana verip arkadaşıyla oynamaya gitti. Sosyal mesafe kurallarını bilse de arkadaşını görünce unuttu." diye konuştu. 

Torunu 2,5 yaşındaki Asya'yı parka getiren Hatice Hallı, salgın sürecinde çocukların çok sıkıldığını, 4 saatlik sokağa çıkma serbestliğinin onlara iyi geldiğini belirterek, "Çocuklar evde huysuzlanıyor, sıkılıyor. Torunum da sokağa çıkacağını duyunca çok mutlu oldu. Şimdi oradan oraya koşturuyor. Onun mutluluğunu görünce biz de mutlu oluyoruz." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim