• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C

Çin, Türk Vatandaşlarının Vize Başvurularını Kolaylaştırmak İçin Kararlar Aldı

Çin, Türk Vatandaşlarının Vize Başvurularını Kolaylaştırmak İçin Kararlar Aldı
Çin’in, Türk vatandaşlarının, vize başvurularını kolaylaştırmak için, aldığı 10 yeni karar basın toplantısında açıklandı.

7 Eylül’de Çin Vize Merkezi’nde, düzenlenen toplantı, Çin İstanbul Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde düzenlendi. Vize başvuruları hakkında önemli kararların alındığı toplantıya, Çin Konsolosluk üyeleri, seyahat acentaları birliği yetkilileri, ticaret odası yetkilileri ve çeşitli turizm acenta yetkilileri katıldı.

Çin- Türkiye arasında haftada 30 uçuş

Çin İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk vatandaşlarının Çin’e daha rahat gidebilmesi için, başkonsolosluk olarak her zaman üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarının altını çizerek, “Çin- Türkiye arasında haftada 30 uçuş yapılıyor, 2023’ün başından beri Türkiye’den Çin’e yapılan vize başvuru sayısı 12 bini aştı. Bu geçen yıla göre on kat daha fazla.” olduğunu belirtti.

Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin onuncu yıl dönümü olduğunu belirten Başkonsolos Wei Xiadong, “Kuşak ve Yol, iki ülkeyi geliştiren ve destekleyen çok yararlı bir proje, Türkiye’ye özellikle turizm alanında çok fazla yarar sağladığını söyleyebilirim. Bizde bunu destekleyerek, Çinli turistlerimiz için planlamalar yapıyoruz. Bence Türkiye bu alanda giderek daha iyi yerlere gelecek.” dedi.
DEİK Asya-Pasifik Bölgesi Direktörü Iraz Turhan Alvaran, “Bu toplantı, Covid-19 sonrası vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için çok yararlı bir toplantı oldu. Vize işlemlerinde, Çin İstanbul Başkonsolosluğu’nun, bize yardımcı olacakları sinyalini vermeleri çok değerliydi.” diyerek, teşekkür etti.

İşte Vizeyi Kolaylaştıracak 10 Karar

Çin-Türkiye vize başvurularıyla alakalı bir süredir çalışmalarına devam eden başkonsolosluk, gerekli yetkili kurumlarla yaptıkları görüşmelerden sonra, Türk vatandaşlarının, Çin vizesini daha kolay alması için aldıkları 10 kararı açıkladılar.

1-30 Ağustos’tan itibaren Çin’e giriş çıkışlarda istenilen Covid-19 PCR testi kaldırıldı.

2- Önemli politik ve ticari etkinliklere katılacaklar için,  vize alımı daha da kolaylaştırılacak.

3- Çin’e gitmek için acil durumu olan kişiler, gerekli belgeleri sunduktan sonra, normal vize süresinden daha erken vize alabilecekler.

4- Çin’e davet mektubuyla gidecek kişilerin, Ankara’daki Çin Büyükelçiliğine gitmesine gerek kalmadan, Çin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan işlemlerini halledebilecekler.

5- Firma davet mektubuyla, vize başvuru yapacak kişiler, davet mektubu fotokopisi, davet eden Çinli firmanın iş lisansı, davet eden Çinli firma sahibinin ID kartı taraması yerine, firma davet mektubunun aslı ve imzalanmış taahhütnamesi ile başvuru yapabilecekler.
6- Türkiye’nin il ve belediye düzeyindeki firmalar, dernekler, meslek odaları ve güçlü ilişkilere sahip olan finansal kuruluşların vize başvurularında gerekli kolaylıklar sağlanacak.

7- Vize başvuru sahiplerinin, SGK hizmet dökümünün sadece ilk sayfası ve son iş yerinin bilgilerini sunması yeterli olacak. Tüm iş yerlerinin ayrıntılı bilgilerini sunma zorunluluğu kalktı.

8- Daha iyi hizmet vermek için, Çin Vize Başvuru Merkezi’nin günlük vize randevularının kontenjanları artacak ve günlük randevu saatleri uzatılacak. Böylece iki gün içerisinde, randevular kolayca alınabilecek.

9- Vize mülakat günleri de artacak. Vize başvuru sahipleri, pazartesiden cumaya kadar her gün, vize başvuru merkezinde mülakatlara katılabilecek.

10- Vize başvuru merkezleri, başvuru sahiplerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için özel VIP hizmetler sunacak. (Deniz Kartalı)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim