• BIST 12433.5
  • Altın 7028.62
  • Dolar 43.767
  • Euro 51.5862
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

CHP’den AYM'ye ‘Yargı paketi iptali’ başvurusu!

CHP’den AYM'ye ‘Yargı paketi iptali’ başvurusu!
CHP, 11. Yargı Paketi’nin bazı hükümlerinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, düzenlemede “Hukukla açıklanamayacak” maddeler bulunduğunu savundu.

CHP yetkilileri, 11. Yargı Paketi’ne ilişkin yürürlüğün durdurulması ve iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisi adına yapılan başvurunun ardından Ankara’daki Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Günaydın, yasaların kişilere göre değil objektif bir anlayışla düzenlenmesi gerektiğini belirterek, hakaret suçlarının bazı türleri ön ödeme kapsamına alınırken yalnızca kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçunun bu kapsam dışında bırakılmasını eleştirdi.

Hakaret suçunun tiplerinin ön ödeme kapsamına dahil edilmesine rağmen, 25 Aralık 2025 itibarıyla uzlaşma sağlanan dosyalarda ön ödeme hükümlerinin uygulanmadığını dile getiren Günaydın, bunun hukukla bağdaşmadığını ifade etti. Yargı paketinde bilişim suçlarına ilişkin düzenlemelere de değinen Günaydın, suçtan elde edilen menfaatin bulunduğu hesaplara el koyma ve askıya alma yetkisinin savcı ya da mahkemeler yerine banka ve finans kuruluşlarına verilmesinin kovuşturma sürecini devre dışı bıraktığını öne sürdü. CHP’li Günaydın, söz konusu düzenlemede Anayasa’ya aykırı hükümler bulunduğunu iddia etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim