• BIST 102.590
  • Altın 276,513
  • Dolar 5,7165
  • Euro 6,2917
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

'Ayrıştırıcı siyasetin her zaman karşısında olacağız'

'Ayrıştırıcı siyasetin her zaman karşısında olacağız'
İyi Parti Şişli ilçe Başkanı Ahmet Ünal ile yapılan röportaj.

SORU 1: İyi Parti’ye geçme sürecinizi anlatabilir misiniz? Nasıl ve ne zaman karar verdiniz?

CEVAP 1: Öncelikle İyi Parti’ye geçiş olarak değerlendirmemek lazım, İyi Parti’nin kuruluşundan itibaren bu ümit veren siyasi oluşumun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Dolayısıyla süreç olarak değerlendirecek olursak, ülkemizin girmiş olduğu siyasi çıkmazda halkımız için bir umut olan İyi Parti’nin doğuşunu incelemek lazım. Böyle bakıldığında bir geçiş sürecinden daha çok partinin kuruluşuyla birlikte oluşumun içinde olmam dolayısıyla geçiş olarak değerlendirmiyorum. Hep ait olduğum yerde hissiyatı içerisindeyim bundan ötürü partiye geçme olarak değerlendirdiğim bir süreçten bahsedemeyeceğim. Dolayısıyla partiye geçiş ve katılma zamanımın da ülkemizin siyasi çıkmaza girdiği anla aynı döneme girdiği zamana denk geldiğini söyleyebilirim.

SORU 2: Yeni bir partiye neden ihtiyaç duydunuz?

CEVAP 2: Yeni bir partiye ülkemiz ve toplum olarak hepimiz ihtiyaç duymaktaydık. Kesinlikle üzerinde durulması gereken konu mevcut siyasi oluşumların kutuplaştırıcı üslubuna karşı toplumu kucaklayan bir siyasi oluşuma bir görüşe ihtiyacın olduğu hususudur. Bu açıdan bakıldığında İyi Parti’nin bu ihtiyacı karşılayacağı kanaatindeyim.

SORU 3: İyi Partiye geçtiğinize göre bu partide ne gibi icraatlarınız olacaktır?

CEVAP 3: Parti içi şahsi icraatlarımızdan daha çok partimizin memleketimiz için icraatları üzerinde yoğunlaşmamız gerekir. Öncelikle toplumsal mutabakatın sağlanması, siyasi görüş nedeniyle çok uç noktalara varan ayrışmaların önüne geçmek için hep birlikte çalışmamız, icraat ortaya koymamız lazım.

SORU 4: İyi Parti’nin hedef kitlesi kimlerdir?

CEVAP 4: Ayrıştırıcı siyasetin tam karşısında bir siyasi oluşum olarak İyi Parti tabii ki toplumun tüm fertleridir. Hedef kitle, etnik grup yahut inanç temelli bir kitle üzerine siyaset yapmanın modern toplum anlayışıyla ters düştüğü inancındayım. Dolayısıyla toplumun tüm fertlerinin birlikte huzur, esenlik ve refah içinde yaşadığı bir toplum hayalim olduğu için Partimizin de hedefinin tüm toplum olması mensubu olduğum parti ile iftihar etmem için başkaca bir nedendir.

SORU 5: Alternatif partiler olunca milletin tercihi değişir mi?

CEVAP 5: Öncelikle her oluşum bir başka oluşumun alternatifidir. Kaldı ki, İyi Parti’de başka bir partinin alternatifidir ve milletin tercihi için güçlü ve ümitli bir seçenektir. Milletin tercihinin değişmesi yahut alternatifler arasında mukayese yaparak bir oy kullanması demokrasinin en temel kaidesir.

SORU 6: İktidara geldiğinizde gelir dağılımındaki adaletsizlik, bireysel hak ve özgürlükleri kullanabilme ve kişi başına düşen ortalama gelir ile ilgili iyi yönde bir düzenlemeler yapılacak mıdır?

CEVAP 6: İlk cevapta da belirttiğim gibi bu parti sorunuzda bahsettiğiniz ve eksikliği her alanda hissedilen değerler ve göstergeler nedeniyle ortaya çıkmış bir ümit partisidir. Dolayısıyla sadece sorunuzda geçirdiğiniz alanların dışında ülkemizin hasret kaldığı tüm erdemli değerlerin iyiye gittiğiniz hep beraber göreceğiz.

SORU 7: Yarın seçim olsa İyi Partinin oy oranı sizce ne olur?

CEVAP 7: Bir yüzdelik oy oranı verilmesini doğru bulmuyorum lakin partimizin tek başına iktidar olacağına inancım tamdır.

SORU 8: Şişli İlçe Başkanı Adayı olarak neler söylemek istersiniz?

CEVAP 8: Ülkemizde demokrasi kültürünün daha da yerleşmesi için ben ekibim canla başla çalışacağız. Ayrıştırıcı siyasetin her zaman karşısında olacağız. İnanca, etnik farklılıklara dayalı siyasetin ülkemizde artık tekrar karşılık bulamayacağı bir siyasi atmosfere kavuşmak ümidiyle hiç yorulmadan, hiç durmadan çalışacağımızın teminatını vermekten başka halkımızın da bir rehber olarak bize yol göstermesini diliyorum.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim