• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ar-Ge Merkezi sayısı hızla artıyor

Ar-Ge Merkezi sayısı hızla artıyor
Türkiye'nin 455'inci Ar-Ge merkezi belgesi, güç elektroniği ve enerji konularında yatırımlarına devam eden Test A.Ş.'ye verildi.

Türkiye'nin 455'inci Ar-Ge merkezi belgesi, güç elektroniği ve enerji konularında yatırımlarına devam eden Test A.Ş.'ye verildi.

Ar-Ge ve inovasyonun rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri olması, firmaların Ar-Ge yatırımlarını ve Ar-Ge merkezi sayısını hızla artıyor. Uluslararası rekabet açısından yüksek katma değerli üretime ağır vermede Ar-Ge ve inovasyon yatırımları büyük önem taşıyor. Özel sektör firmaları, rekabet koşullarına ayak uydurmak, yeni ürün ve teknolojiler geliştirmek için Ar-Ge yatırımlarını artırıyor. Devlet tarafından Ar-Ge faaliyetlerine bazı destek ve teşvikler verilmesi, Ar-Ge merkezi sayısının hızla artmasında önemli rol oynuyor. Ar-Ge merkezleri için indirim, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi desteği, damga vergisi istisnası gibi teşvikler bulunuyor.

Türkiye'nin 455'inci Ar-Ge Merkezi Belgesi, kesintisiz güç kaynakları, GSM, telekomünikasyon, IT sektörü gibi çeşitli alanlarda kullanılan sistemlerin ve ürünlerin üretim ve satış sonrası hizmetleri konusunda faaliyet gösteren Test A.Ş.'ye verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi belgesi verilmesinden ötürü gururlu olduklarını ifade eden Test A.Ş. CEO'su Moşe Saltiel, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 455'inci Ar-Ge merkezi belgesini alarak Ar-Ge merkezi olan kurumlar arasında olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Tescom Ar-Ge Merkezi'nde katma değer oluşturan yeni ürünler, teknolojiler ve projeler üretmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz" dedi.

Arge merkezi sayısı 497'ye ulaştı

Bu yıl Nisan ayı sonunda 453 olan Ar-Ge merkezi sayısı Mayıs ayında verilen belgelerle birlikte 497'ye ulaştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Nisan 2017 verilerine göre, Ar-Ge merkezlerinin il bazında dağılımında 33 il arasında İstanbul 157 merkezle önde. İstanbul'u 52 merkezle Ankara ve Bursa, 48 merkezle Kocaeli ve 40 merkezle İzmir izliyor. Ar-Ge merkezi olan 33 il arasında en az Ar-Ge merkezine sahip iller Adıyaman, Bolu, Çanakkale, Çorum, Kahramanmaraş, Malatya, Niğde, Samsun, Sivas ve Zonguldak. Bu illerde birer tane Ar-Ge merkezi bulunuyor. Ar-Ge merkezlerinin sektörel dağılımında ise 66 merkezle otomotiv yan sanayi, 55 merkezle makine ve teçhizat imalatı, 38 merkezle yazılım, 31 merkezle bilişim, bilgi ve iletişim teknolojileri öne çıkıyor. Deri teknolojileri, madencilik, perakendecilik, inşaat, ambalaj ve lastik-plastik sektörleri birer Ar-Ge merkezi ile en az Ar-Ge merkezine sahip sektörler olarak göze çarpıyor.Ar-Ge merkezlerinde 34 binin üzerinde personel çalışıyor.

Ar-Ge Merkezi sayısı hızla artıyor

Ar-Ge Merkezi sayısı hızla artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim