İstanbul’un Esenyurt’ta ilçesini 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kazanan CHP’li Ahmet Özer, 30 Ekim’de tutuklanmış ve yerine Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy ilçeye kayyum olarak atanmıştı. Cumhuriyet'ten Engin Deniz İpek'in haberine göre, Özer’in avukatları, belediyeye kayyum atanmasının hukuki olmadığı gerekçesiyle İstanbul 9. İdare Mahkemesi’ne kayyum atamasının iptali istemiyle dava açtı. Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Aksoy’un anayasaya, İdari Yargılama Usulü Kanunu’na, Belediye Kanunu’na ve mevzuata aykırı bir şekilde atandığı belirtildi. Açılan dava mahkemece kabul edilirken ilk duruşma 14 Mayıs 2025 tarihine verildi.
Ahmet Özer'in avukatlarından ‘Kayyum’a dava!

CHP'li Ahmet Özer'in tutuklanması ardından Esenyurt Belediyesi'ne atanan kayyum Can Aksoy'a karşı yeni bir gelişme yaşandı. Özer'in avukatları, kayyumun iptali istemiyle dava açarken duruşma tarihi de belli oldu.
Etiketler: özer, ahmet özer, avukat, avukatlar, kayyum, dava, karşı dava, chp, cumhuriyet halk partisi, özer, ahmet özer, belediye, ibb, istanbul büyükşehir belediyesi, esenyurt belediyesi, can aksoy, duruşma
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
AKP’li Burcu Köksal’dan ilk sözler: “Yüreğim parçalanır”Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP'den AKP'ye katıldıktan sonra ilk kez konuştu. "Herkes beni Ankara'da sanır ama Afyonkarahisar'da bir dam yıkılsa yüreğim parçalanır" diyen Köksal, "Dün olduğu gibi bugün de tek sevdamın Afyonkarahisar" şeklinde konuştu.
Bartın'da kız çocuğuna istismar: 33 tutuklama!Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşayan G.Ö. (13) isimli kız çocuğuna yönelik 33 şüphelinin tutuklandığı 'Cinsel İstismar' soruşturması kapsamında çocuğun annesi T.Ö. de 'Aile yükümlülüğünü ihlâl' ve 'Suç delillerini gizleme ve yok etme' suçlamasıyla tutuklandı.
Özgür Özel’den Özkan Yalım’a: “O kadar ayarla…”CHP’den ihraç edilen tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Savcılığa verdiği ek ifadede, 'Kurultay' süreci, Uşakspor ödemeleri, VIP araç ve Özgür Özel'e verdiğini söylediği 1 milyon 200 bin Euro'ya yer verdi. Yalım, bazı iddialar için “Kamu zararını ödemek istiyorum” dedi.
3 işçi örgütü: Sendikacılık'ta ‘Monarşi’ dönemi!Türkiye'deki köklü sendikalar, onlarca yıldır koltuğu bırakmayan Genel Başkanların çocuklarını yönetime getirmesiyle 'Aile Şirketine' dönüştü. Dok Gemi-İş, TOLEYİS ve Belediye-İş'te görülen Baba - Oğul monarşisinde Başkan Çocuklarının ismi yolsuzluk ve dolandırıcılık davalarıyla anılıyor.
‘Casusluk Davası’nda Mütalaa açıklandı!İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, Gazeteci Merdan Yanardağ, İmamoğlu'nun siyasi danışmanı Necati Özkan ve Hüseyin Gün’ün 'Siyasal Casusluk' iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada 3. gün başladı. Duruşma savcısı, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
'Özkan Yalım' anlattı: Demirhan Gözaçan gözaltında!Uşak Belediyesi soruşturmasında görevden uzaklaştırılan Özkan Yalım’ın etkin pişmanlık ifadesinde adı geçtiği belirtilen CHP’li Demirhan Gözaçan, gözaltına alındı. Gözaçan’ın evinde ve aracında arama yapılırken, CHP Manisa İl Başkanlığı operasyonu 'İftira ve Karalama Kampanyası' olarak nitelendirdi.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim




































