• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

AES İstanbul İl Başkanı Mehmet Satar: “Anadolu Eğitim Sendikası, siyasetten bağımsız sendikacılık yapılabileceğinin ispatıdır”

AES İstanbul İl Başkanı Mehmet Satar: “Anadolu Eğitim Sendikası, siyasetten bağımsız sendikacılık yapılabileceğinin ispatıdır”
Anadolu Eğitim Sendikası İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Mersin Anamurlu Eğitimci Mehmet Satar, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyasetin yönlendirdiği bir eğitim için değil, eğitimin yönlendirdiği bir siyaset için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Satar, “Sadece eğitimin değil, eğitim sendikalarının da siyasallaştığı, haklı sayılmak için GÜÇLÜ olmanın gerektiği, yalnızca kitlelerin değil ailelerin bile ayrıştırıldığı bir takvimde kurulduk, zor zamanlarda örgütlendik” dedi.

“Anadolu Eğitim Sendikası, siyasetten bağımsız sendikacılık yapılabileceğinin ispatıdır”

Anadolu Eğitim Sendikası’nın sloganlarla değil, sahada ve eğitim çalışanlarının hakkını aradığına dikkat çeken Anadolu Eğitim Sendikası İstanbul İl Başkanı Mehmet Satar, “Arkasına siyasi partilerin hazır kıta üyelerini, desteğini, basın torpilini alan nice hormonlu yapıya rakip olmak yalınayak maraton koşmak gibiydi.

Anadolu Eğitim Sendikası, birbirine muhalefetten beslenen, eğitimcilerin dini, meşrebi, felsefi duyarlılıklarını sömürerek semiren yapılara bir ders olarak ortadadır. Siyaseten bağımsız sendikacılık yapılabileceğinin ispatıdır.

Tüm örgütler şeklen tertemiz, ilkeli ve iddialı kurulur. O yapıyı yolda menzilde görmek gerek. Anadolu Eğitim Sendikası sloganlarla değil, sahada ve eğitim çalışanlarının hakkını ararken görüldü ve de denendi” diye konuştu.

“Siyasetin yönlendirdiği bir eğitim için değil, eğitimin yönlendirdiği bir siyaset için”

Anadolu Eğitim Sendikası İstanbul İl Başkanlığı’na seçilmesinin kendisi için bir onur olduğunu kaydeden Eğitimci Mehmet Satar, “Kolundan çekerek yanımıza aldığımız, doldurulmuş formlara imza attırdığımız, tehdit veya ödülle kandırdığımız TEK BİR ÜYEMİZ YOK ama tüm yurttayız.

Demem o ki, “Bu ülkede siyaseten bağımsız sendikacılık yapılmaz” diyenleri tezi çökmüş ve ezberler bozulmuş durumda.

Birbirine selam vermeyen, branşdaşının kökenini, ibadetini, oy verdiği partiyi sorgulayanlar öte dursun, biz ayrıştırmadan ve AYNILAŞTIRMADAN hak aramanın yolunu bulduk.
Niteliği değişmeden kurumsallaşmış, yurt sathına yayılmış bu hareketten beklenen artık gücüyle uyumlu niceliğe ulaşmasıdır.

Üyesi olmak bile başlı başına bir sendikal farkındalık gerektiren Anadolu Eğitim Sendikası İstanbul İl Başkanlığı’na seçilmem benim için bir onur kaynağıdır. Ama bizim çıktığımız yolda gururlanmaya harcayacak tek bir saniyemiz dahi yoktur. Onun için İstanbul il ve ilçe yönetimlerimizle birlikte yatay örgütlülük felsefemizi unutmadan sadece eğitimin sorunlarına değil çözümlerine de taraf olacağız.

Siyasetin yönlendirdiği bir eğitim için değil, eğitimin yönlendirdiği bir siyaset için MÜCADELEDEYİZ” ifadelerini kullandı.

Haber: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU

1-137.jpg

2-107.jpg

3-057.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim