• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C

5 Maddede Muhafazakar Oteller

5 Maddede Muhafazakar Oteller
Muhafazakar oteller, tamamen İslami kaidelere uygun bir hizmet anlayışını benimsemiş olan, bu doğrultuda bir yapılanma sergileyen konaklama adresleridir. Bu oteller genellikle muhafazakar yaşam şeklini benimsemiş olanlar tarafından tercih edilir. Sizlere muhafazakar otelleri 5 maddede özetleyelim.

Alkol Kullanılmaz!

Öncelikle bu otellerde alkolsüzlük kuralının uygulandığını ve alkol servisinin asla yapılmadığını belirtmeliyiz. İslami otellerden hangisini tercih etmiş olursanız olun, alkol kullanımı ile karşılaşmazsınız. Bu yüzden alkolsüz oteller olarak da bilinirler. Tüm tesiste geçerli olan bu kural, muhafazakar otellerin ortak özelliklerinden biridir. 

Helal Yiyecekler

Bir diğer özellik de servis edilen tüm yemeklerde sadece helal gıdaların kullanılıyor olmasıdır. Kahvaltıdan öğle ve akşam yemeğine kadar tüm menülerde haram yiyeceklere yer verilmez. İslam dinine göre haram olan yiyecekler kullanılmadan hazırlanan yemekler sayesinde misafirler menüden gönül rahatlığı ile seçim yapabilirler. Elbette tatilciler için bu kural büyük bir önem taşıyor. Çünkü her yemek saatinde “acaba helal mi” şeklinde bir endişe yaşamak istemiyorlar. 

İbadethaneler

Bu otellerde ibadetlerinizi yapmak için odanıza gitmeniz gerekmez. Çünkü kadınlar ve erkekler için ayrı ibadethaneler bulunur. Abdest alma alanları ve namaz kılma alanları ayrı olarak hazırlanmıştır. Otellerin bu alanların temiz ve hijyenik kalmasına da büyük önem verdiklerini söyleyebiliriz. İbadet alanlarında mahremiyete de büyük bir önem veriliyor. Bu açıdan hem kadınların hem de erkeklerin gayet rahat ettiklerini de eklemek gerekir. 

Mahremiyete Önem Verilir 

Sadece ibadet alanlarında değil diğer tüm alanlarda da mahremiyete büyük önem verildiğini belirtmeliyiz. Ancak yüzme alanları konusunda otelden otele farklılıklar olabilir. Bazı otellerde kadınların haşema ile havuzu kullanmasına müsaade ediliyor. Bazı otellerde ise kadınlar için ayrı bir havuz bulunuyor. Bu konuda rezervasyon yaptırmadan önce otelden bilgi alabilirsiniz. 

Uygun Fiyatlı Oteller de Var

Muhafazakar otellerin gecelik kişi başı konaklama ücretinin yüksek olduğu düşüncesi doğru değil. Gayet makul fiyatlı oteller de var ve bu muhafazakar oteller için HalalBooking.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Otelleri detaylıca inceleyebilir, seçtiğiniz otel için birkaç dakika içinde yerinizi ayırtabilirsiniz. 

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim