• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Zeka Proje Geliştirme Ve Uygulama Birimi Toplantısı

Zeka Proje Geliştirme Ve Uygulama Birimi Toplantısı
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Toplantısı, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Toplantısı, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, 1. OSB Bölge Müdürü Servet Demir, 2. OSB Bölge Müdür Vekili Halil Kocagöz ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz, "Avrupa Birliği kaynaklarından istifade etmek için fırsat oluştu. Bunu değerlendirmek için de kurum ve kuruluşlarda proje birimleri oluşturuldu. Zafer Kalkınma Ajansı'mızda (ZEKA) Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi kuruldu. ZEKA sadece kaynak dağıtımıyla sınırlı kalmayacak, kaynağı oluşturacak, Avrupa Birliği projelerinden de istifade edecek. Projelerde koordinasyon sağlamalıyız. Projelerle hangi kurum, hangi birimler ilgileniyorsa oraya yönlendirelim istedik. Bu yönlendirmeyi yaparken de koordinasyonu sağlamamız lazım. İlçelerimizin Avrupa Birliği projelerinde çevreyle ilgili çok önemli kaynaklar vardı. Bazı belediyelerimiz bu kaynakları kullanamadı. Katı atık projelerini burada yaptırdılar, yaptıramayanlar da var. Bunlarla ilgili işbirliğini sağlamalıyız. Avrupa Birliği kaynaklarını daha etkin ve verimli şekilde kullanmak için harekete geçtik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmak üzere koordineyi sağlayacak olan Proje Geliştirme ve Uygulama Çalışma Grubu oluşturuldu. Vali Yardımcısı Şükrü Özcan başkanlığında oluşturulan çalışma grubunda Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, 1. OSB Bölge Müdürü Servet Demir, 2. OSB Bölge Müdür Vekili Halil Kocagöz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç yer aldı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim