• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 20 Ayı Değerlendirdi:

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 20 Ayı Değerlendirdi:
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, katıldığı bir televizyon programında, Yunusemre Belediyesi'nin 20 aylık hizmetlerini anlattı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, katıldığı bir televizyon programında, Yunusemre Belediyesi'nin 20 aylık hizmetlerini anlattı. 20 ayda hem kurumsallaşma çalışmalarını tamamladıklarını hem de büyük projelere imza atarak hizmet akışını gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Başkan Çerçi, "Çok yoğun bir tempoyla iki yıldır 7 Başkan Yardımcım ve 22 birim müdürüm ile birlikte hizmet için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; Yunusemreli hemşehrilerim, hizmetin en iyisine layıklar" dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bölgesel bir televizyon kanalında katıldığı bir programda belediyenin hizmetlerine dair bilgiler aktardı. Yunusemre Belediyesi olarak tam bir ekip ruhu ile hizmet ettiklerini belirten Başkan Çerçi, "Yunusemre İlçemiz yaklaşık 210 bin nüfusuyla Manisa'nın en büyük ilçesi konumunda. Şehrin üniversitesi, toplu konut alanları, sanayisi hepsi bizim bölgemizde. Manisa'yı Manisa yapan bütün özellikler Yunusemre İlçemiz sınırları içerisinde. Dolayısıyla yükümüz de bu oranda büyük. Çok yoğun bir tempoyla iki yıldır 7 Başkan Yardımcım ve 22 birim müdürüm ile birlikte hizmet için çalışıyoruz" dedi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Yunusemre Belediyesi olarak çok büyük projelerin yanı sıra Sosyal Belediyecilik alanında da büyük çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Çerçi, "Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bağlı bulunduğu Başkan Yardımcım Şule Uygur ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Şaver Yüksel Hanım, bu konuda gerçekten başarılılar. Bir de sosyal anlamda donanımlı olan Danışmanım Kefaeddin Öz Beyefendi var. Tam bir ekip ruhu ile çok güzel hedefler ortaya koyduk. Öncelikle dedik ki madem bizim ismimiz Yunusemre, Yunus Emre'ye sahip çıkan bir belediye olalım. Yunus Emre'nin fikirleri, Yunus Emre'nin bizim tarihimizdeki yeri, değeri, onun şiirleri, onların anlamının daha iyi kavranması maksadıyla düzenlediğimiz 1. Uluslararası Yunus Emre Günleri'ne katılım da oldukça güzeldi. Bunun yanı sıra sosyal belediyecilik bizim olmazsa olmazlarımızdan. Belediyemiz bünyesinde Evde Bakım Hizmetleri birimimizi kurduk. Evinde bakıma muhtaç olan vatandaşlarımızın evlerine giderek A'dan Z'ye bütün temizlik işlemleri yapılıyor. Evinin eksikleri gideriliyor. KOSGEB ile yaptığımız anlaşma gereğince kadın girişimcilere destek oluyoruz. Bunların yanı sıra belediyemiz bünyesinde açmış olduğumuz Hanımlar Lokallerimiz var. Kadınlarımızı harekete geçirmek için bu lokallerimizi hayata geçirdik. Bu yönde ciddi bir potansiyel var. Yenimahalle Hanımlar Lokalimizde şu anda 750'nin üzerinde kursiyerimiz var. Kadınlarımız, evde oturup boş boş vakit geçireceklerine, hem sosyalleşiyorlar hem de üretiyorlar. Kadın girişimciliğinin ülkemizde artmasının en büyük avantajı; kadınlarımızın kişisel özelliklerinin gelişmiş olması, kendilerine olan güvenin artması, daha sağlıklı bireyler yetiştirmesi adına çok önemli... Sayılarını daha da artırmayı düşündüğümüz Hanımlar Lokallerimizin yanı sıra, Gündüz Bakım Evlerimiz, Çocuk Kültür Merkezlerimiz, Kültür ve Taziye Evlerimiz de var. Sosyal belediyecilik anlamında ne yapılması gerekiyorsa, Yunusemre Belediyesi olarak faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZ İLE HER TÜRLÜ PROJEYE VARIZ"

"Eğitim seviyesinin yüksek olduğu ilçelerde, kalkınma da o denli hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir" diyen Başkan Çerçi, "Şehrimizi daha ileriye taşımak, üniversitelerimizi geleceğin üniversitesi, daha çağdaş, daha modern hale getirmek için; sanayi, şehir ve üniversite arasında birliktelik muhakkak olmak zorunda. Üniversitenin içerisinde olduğu bir belediye olarak biz, Üniversitemiz ile her türlü projeye ve işbirliğine hazırız. Üniversite öğrencilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda yeni projeler üretebilir, ya da kendilerinin ürettikleri projelere Yunusemre Belediyesi olarak destek olabiliriz. Yeter ki gençlerimiz kendi gelecekleri adına girişimlerde bulunsunlar" dedi.

"TOKİ, AKGEDİK'TE KONUT DEĞİL, YENİ BİR ŞEHİR İNŞAA EDİYOR"

Manisa'daki konut sorununa büyük bir neşter vuracak olan Akgedik Bölgesi'nde yapımı gerçekleştirilecek olan toplam 5500 konutluk "Yunuskent" ile ilgili de merak edilen soruları cevaplandıran Başkan Çerçi, "Sanayi ve tarım şehri olan Manisa'mız sürekli göç alan bir şehir. Bu nedenle her geçen gün konut sıkıntısı artmakta. Buna bir düzenleme getirilmek zorundaydı. Bizim seçim beyannamemizde bu yönde bir sözümüz vardı. Ciddi bir toplu konut yapacağız demiştik. 3 bin konut talebiyle çalışmalara başladık ama çok şükür sonunda 5500 konuta çıktı. Akgedik bölgemizde yapımı gerçekleştirilecek olan "Yunuskent" için ilk etap çalışmalarına başlandı. TOKİ'nin yeni projelerinde, TOKİ konut yapmıyor, yeni bir şehir inşa ediyor. Spor tesislerinden, alışveriş merkezlerine, okullardan camilere kadar vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayan bir proje olacak. Vatandaşlarımızın merakla bekledikleri kura çekimlerinin tarihini de inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim