Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomalı aşçı yetiştiriyor. Öğrenciler yaptıkları etli ve sebzeli yemek türleri ile aşçılara taş çıkartıyor.
Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yiyecek içecek alanı öğrencileri lise eğitimlerinin yanı sıra kendilerine tahsis edilen modern mutfakta aşçılık mesleğini öğrenerek kendilerini geleceğe hazırlıyor.
Etli ve sebzeli yemek türleri, salatalar, garnitürler, tatlı ve pasta gibi her türlü yemeği büyük ustalıkla yapan öğrenciler öğretmen ve ailelerinin de takdirini topluyor. Kendilerini geleceğe hazırlayan öğrenciler, okuldan aşçılık sertifikasını alarak mezun olduktan sonra kendilerine ait iş yeri açma ve üniversiteye dikey geçiş yapma imkanına da sahip oluyor.
Okul Müdürü Ayşe Yaşar, yaptığı açıklamada öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi. Cihan