• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Yetim Çocuklara Mont Ve Bere Dağıtıldı

Yetim Çocuklara Mont Ve Bere Dağıtıldı
AK Parti Gaziantep il teşkilatı tarafından başlatılan "Yetim Gülerse, Dünya Güler" projesi kapsamında yetim ve yardıma muhtaç 300'den fazla çocuğa mont...

AK Parti Gaziantep il teşkilatı tarafından başlatılan "Yetim Gülerse, Dünya Güler" projesi kapsamında yetim ve yardıma muhtaç 300'den fazla çocuğa mont ve bere dağıtımı yapıldı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen yardım dağıtım programına, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Milletvekili Canan Candemir Çelik, Milletvekili Abdulkadir Yüksel, AK Parti il başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, yetim çocuklar ve davetliler katıldı. AK Parti il teşkilatı tarafından yapılan yardımlarla alınan montları giyen yetim çocuklar, oldukça mutlu oldu. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Gaziantep Sosyal İşler Başkanı Ayşenur Mirkelam, yardıma muhtaç çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri için her türlü yardımda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, yavrularımızın kış soğuğunda üşümemeleri için mont ve bere yardımında bulunduklarını söyledi. Mirkelam, "Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Yüzleri gülünce, bizim de yüzümüz gülüyor" ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, her Müslümanın yetimlerin derdiyle dertlenmesi gerektiğini belirterek, "Yetim ve öksüz büyüyen Peygamber Efendimiz (S.A.V) yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmıştır. Bizim inancımızda yetimlik yalnızlığı ve kimsesizliği ifade etmez. Ümmetin evladı olmayı milletin evladı olmayı ifade eder. Bizim Peygamberimiz de yetimdi. Yetimlere sahip çıkmak bizim inancımıza göre bir vazifedir. Yardımda bulunmak bizim ahlaki ve vicdani görevimizdir. Biz kimseye sırtımızı dönemeyiz, kapılarımızı kapatamayız. Suriye'den 1.5 milyon göçmen geldi. Mağdur ve muhtaç kim varsa onlara sahip çıkmak bizim vazifemizdir" şeklinde konuştu. Peygamber Efendimiz'in de (S.A.V.) bir yetim olduğunu hatırlatan Gül, "Peygamber Efendimiz (sas) henüz ana rahmindeyken babasını kaybederek yetim kalmış, 6 yaşında da annesini kaybederek öksüz kalmıştır. Efendimiz'e (sas) dedesi Abdulmuttalip sahip çıkmış ve O'nu (sas) Ümmü Eymen isimli dadısı büyütmüştür. Yetim ve öksüz büyüyen Peygamber Efendimiz (sas) yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmış, hatta iki kız çocuğunu, Hz. Ayşe validemizle beraber evlenecek çağa kadar bakıp büyütmüşlerdir" diye konuştu. Yetim çocuklara okumanın önemi hakkında da tavsiyelerde de bulunan Milletvekili Gül, kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını ifade ederek, "Bizler siz okumak ve başarılı olmak istediğiniz sürece, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bir sorun ya da sıkıntısı olan her yavrumuza kapımız sonuna kadar açıktır. Gerek merak ettiğiniz konularda ve gerekse bizlerin yardımcı olmasını istediğiniz diğer konularda, bizlere başvurabilirsiniz. Ben eğitim hayatınız da ve yaşantınızda hepinize başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Gül, dağıtım sırasında yetim çocuklarla sohbet etti.

Yetim Çocuklara Mont Ve Bere Dağıtıldı

Yetim Çocuklara Mont Ve Bere Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim