• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Fethullah Gülen’in korkusu…

Recep Canpolat

Haliç’te yaşayan Simonlar kitabı ile gözlerin Gülen Cemaatine çevrildiği günlerde 4 gazeteci Pensilvanya’da, Fethullah Gülen’i ziyaret etti.

 

Türkiye “Simonları” tartışırken, CNN Türk Televizyonu’ndan Cüneyt Özdemir, Ferhat Boratav, Zaman Gazetesi’nden Bejan Matur ve Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Serdar Turgut “Okyanus Ötesi’ne” geçmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

4 gazetecinin, Fethullah Gülen’i “Of-the-Record” ziyareti, tarihe not düşmek adına kayıt altına alınamadı. Kamera çekimine cemaat yetkililerinin izin vermemesi yüzünden gazetecilerin Fethullah Gülen ile beraberliği turistlik ziyaretin dışına çıkamadı. Ancak gazetecilik refleksi içinde bulunan Cüneyt Özdemir, cemaatin üst düzey yetkilileri ile yaptığı sohbeti, CNN Türk’te yayınlanan 5N 1K Programında kamuoyuna duyurdu.

 

Cüneyt Özdemir, programda Pensilvanya ziyaretinin detaylarını anlatırken, “Hoca Efendi’nin” parmağının kırıldığı ve çok büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydetti. “Okyanus Ötesi”ne geçmiş olsun dileklerini programda dile getiren gazeteciler, Fethullah Gülen’i ziyaret eden misafirlere, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin, çay servisi yaptığını izleyicileri ile paylaştılar.

 

5N 1K Programında Cüneyt Özdemir’in Fethullah Gülen’in Türkiye’ye neden gelmediği konusunda cemaatin üst düzey yöneticileri ile yaptığı sohbeti anlatırken, paragraf aralarında “Okyanus Ötesi”nin korkusunu da su yüzüne çıkardı.

 

Cüneyt Özdemir’in ifadesine göre, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye gelmemesinin tek sebebinin “tutuklanma korkusu” olduğu ortaya çıktı.

 

Gazeteci Özdemir’in Cemaat yetkililerine “Fethullah Gülen hakkında Türkiye’de bir soruşturma yok. Neden Türkiye’ye gelmiyor?” sorusuna; Cemaatin üst düzey yetkililerinin bu soruya karşılık, Cemaatin dünyada 100’lerce okulu olduğu, Hoca Efendi’nin Türkiye’de kelepçeli olarak görüntülenmesi halinde dünyada çok büyük bir travma oluşturacağından dolayı, Türkiye’ye dönme projesinin ertelendiğini kaydettiler.

 

Cemaat sözcülerinin Gazeteci Cüneyt Özdemir’e ifade ettiğine göre Fethullah Gülen’in bir süre daha tutuklanma korkusu ile Türkiye’ye, dönmeyeceği deklare edilmiş oldu.

 

Başörtüsü Özgürlüğüne kavuştu

 

Üniversitelerde başörtülü öğrencilerine getirilen “eğitim yasağı” YÖK’ün bir genelgesi ile çözüldü. CHP ve Ak Parti’nin Başörtüsü-Türban çekişmesi süredursun, Yüksek Öğretim Kurulu’nun İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdiği bir genelge ile “Başörtülü öğrencilerin derslerden çıkarılamayacağı, disiplinsiz davranış olarak nitelendirilse bile Öğretim Görevlerinin olayı sadece tutanak altına alacağı” kaydedildi.

 

Derslere giren başörtülü öğrencilerin, öğretim görevlileri tarafından sınıflardan çıkarılamayacağı, Başörtülü öğrencilerin eğitimini engellemeye çalışan ve öğrencileri dersliklerden çıkarmaya çalışan öğretim görevlileri hakkında soruşturma açılacağı YÖK tarafından yayınlanan genelge ile kamuoyuna duyuruldu.

 

Bugüne kadar bir bardak suda fırtına koparanlar, “411 el kaosa kalktı” diye manşetler atanlar ve kişisel yaşam tarzını kangren haline getirenler, binlerce başörtülü öğrencinin vebalinin altına imza atmış oldular.

 

Beyazıt Meydanı’nda sırtımızda patlayan copların manevi izleri hale yüreğimizde… Eşimin başörtüsü yüzünden akrabalarımızı ziyaret edemediğimiz günleri unutmadık. Bayramlarda askeri lojmanlardan kapıdan çevrildiğimizi dün gibi hatırlıyoruz. Başörtü mağduru bir yazar olarak, buna sebep verenler ile ahirette hesaplaşacağız.

 

Dün, cemaat mensuplarının başörtülü kızların okullara devam etmesi için başlarını açmaları noktasında telkinlerini de unutmadık… Gülen Cemaatinin “Başörtü Sabıkasını” da bir kenara kaydettik.

 

Mavi Marmara gemisinde şehit olan 9 vatan evladının şehitliğini tartışan ve Gazze’ye yardım götüren aktivistlerin Siyonist İsrail’den izin alması gerektiği “fetvasını” veren Fethullah Gülen’i “izlemeye” devam edeceğiz…

 

Sevgi ile kalın…

Yorumlar
recep demir
01 Ocak 2012 Pazar 13:50
hasta
adam ne yapsın multipl skleroz hastası en iyi tedavide amerikada var türkiyeye geldimi o hasta halinle milletin gözünde nasıl görülür onun için gelmiyor allah gelmekde nasip etmesin
85.108.175.178
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim