• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Yaralı şahinin gözleri şimdi daha iyi görüyor

Yaralı şahinin gözleri şimdi daha iyi görüyor
Bursa'da yaralı halde bulunup tedavi edilen şahinin gözleri şimdi daha iyi görüyor.

Bursa'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ikinci bölge müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine harekete geçen ekipler Osmangazi ilçesi Gökçe Eren mahallesinde yaralı bir şahin buldu. Gözlerinde bilinmeyen bir sebepten dolayı yaşanan enfeksiyon nedeniyle özellikle sağ gözü neredeyse hiç görmeyen yaralı şahin tedavi altına alındı. Şahinin bölge müdürlüğü veteriner hekimlerince yapılan ilk muayenesinde görme yetisinin azaldığı teşhis edildi.

Görme yetisi azaldığı için avlanamayıp uçamayan şahinin tedavisi bölge müdürlüğüne bağlı Celal Acar Yaban Hayatını Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde devam edecek. Yaralı şahin gözlerinin iyileşmesi sonrasında tekrar tabiata salınacak.

UÇUŞ TALİMİ YAPTIRILIP, BULUNDUĞU YERE SALINACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa ikinci Bölge Müdürü Yahya Güngör, Osmangazi ilçesinde yaralı halde bulunan şahinin veteriner hekimlerince tedavi altına alındığını belirterek, "Gözünde bir problem olduğu tespiti yapıldı ve bununla ilgili tedaviye başlandı. Buradaki tedavinin ardından Karacabey'de bulunan yaban hayatını kurtarma ve rehabilitasyon merkezimizde rehabilite edilecek ve tabiata uygun hale gelince tabiata salınacak." dedi.

Bölge müdürlüğü veteriner hekimlerinden Nihal Bilgici ise, geçen hafta bir ihbar üzerine müdürlüğe getirdikleri şahinin iki gözünde de iltihaptan dolayı görme yetisinin iyice azaldığını ifade ederken, "Bir hafta boyunca burada ona tedavi uyguladık ve şuanda gözlerinde ki durum iyileşmiş durumda. Artık daha iyi durumda. İlk geldiğinde neredeyse sağ gözü tamamen kapalıydı. Şimdi artık azda olsa gözünü açabiliyor. Bundan sonra rehabilitasyon merkezinde kuş uçuş barınağında çalıştırarak antrenman yaptıracağız böylece de kanatları yeterli güçlülüğe ulaştığında da bulduğumuz yerde doğaya salacağız." şeklinde konuştu.

Yaralı şahinin gözleri şimdi daha iyi görüyor

Yaralı şahinin gözleri şimdi daha iyi görüyor

Yaralı şahinin gözleri şimdi daha iyi görüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim