• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Yapı ürünleri ihracatında hedef yüzde 5 büyüme

Yapı ürünleri ihracatında hedef yüzde 5 büyüme
Yapı ürünleri sektörü 2016'da ihracatını yüzde 5 arttırmayı planlıyor.

Yapı ürünleri sektörü 2016'da ihracatını yüzde 5 arttırmayı planlıyor. Sektörün 2015 ihracatı 19 milyar dolar.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) tarafından Antalya'da tertip edilen toplantı ile yapı sektörü ele alındı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, 2015 itibari ile 19 milyar dolar seviyesinde olan sektörün hedeflerine değindi. Urfalılar, 2016 ihracat hedefinin yüzde 5 olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin yapı ihracatında 9. olduğunu anlatan Urfalılar, şunları kaydetti:

"Sektörümüz senelerdir cari açık vermiyor. Ama dış projeler 2015'te geriledi, bu çerçevede Suriye'de ve Rusya sorunları bu bölgelerde ihracatı etkiledi. Buna rağmen kötü olmayan bir dönem geçirdik. Pek çok müteahhitlik ve müşavirlik firmamız da bu ülkelerde projelerini devam ettirme gayretinde. Sektörümüz dış şoklara karşı pek kırılgan değil, emtia ithalatçısı olarak dünya karşısında daha güçlü durabilmeliyiz."

Urfalılar, yakın ülkelere daralan ihracatı Afrika ve Latin Amerika'ya açılarak aşacaklarını belirtti. Yapı Komitesi olarak Afrika'ya önem verdiklerini anlatan Urfalılar, "Komite olarak bu sene Afrika turumuzu tamamlayıp sonrasında Latin Amerika'ya açılmak niyetindeyiz. Latin Amerika yapı sektörünün ileri olduğu bölgelerden, bizde bu ülkelerde kalitemizi ortaya koymayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Serdar Urfalılar, Türkiye'nin hedeflerini katma değerli ürünler ihraç ederek yakalayabileceğini dile getirdi.

Sektörün el ele vererek kuvvetlenebileceğine temas eden İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan Mertöz ise "Yapı Komitesi olarak dünyadan yüzde 1 pay alıyoruz bunu el ele verip yüzde 3'e çekmeliyiz." dedi.

Cihan

Yapı ürünleri ihracatında hedef yüzde 5 büyüme

Yapı ürünleri ihracatında hedef yüzde 5 büyüme

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim