• BIST 10092.75
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Yavuz’dan 23 Nisan Ve TBMM’nin 96. Yıldönümü Mesajı

Vali Yavuz’dan 23 Nisan Ve TBMM’nin 96. Yıldönümü Mesajı
Muş Valisi Seddar Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıldönümü münasebetiyle...

Muş Valisi Seddar Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Seddar Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıldönümünü nedeniyle yayımladığı mesajında; "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve kıvançla kutladığımız bu güzel günde; tüm vatandaşlarımızın ve yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve böylelikle ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Kurtuluş meşalesinin ateşlemesiyle başlayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin toplanmasıyla devam eden süreç, özgürlük ve bağımsızlık adına bir milletin verdiği mücadele sonucunda, kendi kendini yönetme iradesini eline alması ile son bulmuştur. Dünya üzerinde tarih sahnesine çıktığı zamandan bu yana saygınlığını hiçbir dönemde yitirmemiş, kendi bağımsızlığından ödün vermediği gibi kimsenin de bağımsızlığına ve yaşama hakkına göz dikmemiş bir milletin evlatları bugün ay yıldızlı bayrağın altında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile milletler topluluğunun saygın bir üyesi olarak varlığını muhafaza etmektedir" ifadelerini kullandı.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade eden Vali Yavuz, mesajını şöyle sürdürdü:

"Demokrasinin ve bağımsızlığın sembolü haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugüne kadar demokrasinin yerleşmesine, milletin birlik ve beraberliğine, devletimizin daha güçlü olmasına yönelik kararlar almıştır. Bu kutsal çatı altında yürütülen demokrasi mücadelesinden de hep milletimiz kazançlı çıkmıştır. Yüce meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse, bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir."

Çocukların, büyük geçmişe ve köklü medeniyete sahip bir milletin evlatları olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, "Geçmişte olduğu gibi gelecekte de yeryüzünde barışın, huzurun ve istikrarın kaynağı olmaya sizlerle devam edeceğiz. Sizler böyle asil bir milletin evlatları olarak, atalarımızın bıraktığı emaneti gelecek nesillere layıkıyla taşıyacağınıza inancım tamdır. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle, çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının; savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu, çok daha neşeli bir dünyada yaşamaları temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybetmiş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurucu üyelerini minnet, şükran ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim