• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Günay Özdemir’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Vali Günay Özdemir’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Kars Valisi Günay Özdemir, basının, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından birisi olduğunu belirtti.

Kars Valisi Günay Özdemir, basının, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından birisi olduğunu belirtti.

Özdemir, halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde basının etkili olduğunu söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kars Valisi Günay Özdemir, "10 Ocak günü, gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde "Çalışan Gazeteciler Günü"olarak kutlanmaktadır. Basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Bu yönüyle basın, kamu görevi ifa etmekte, halkın meselelerini duyurarak kamuoyu oluşmasına katkıda bulunmaktadır" dedi.

İletişim teknolojisindeki gelişmelerle birlikte yelpazesini genişleten basın, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaştığını ifade eden Özdemir, "Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden basın mensuplarımız, aynı zamanda vatandaşla devlet arasında köprü görevi görmekte ayrıca, toplumların aydınlanmasında önemli bir rol üstlenmektedir" diye konuştu.

Ancak; unutulmamalıdır ki toplum adına çok önemli görevleri olan basınımız, üstlendiği bu önemli görevini yerine getirirken, toplumsal değerlere de saygı göstermeli, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir diyen Günay Özdemir, "Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Tüm basın çalışanlarına sağlık, huzur ve başarı dolu bir yıl geçirmeleri temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim