• BIST 10107.96
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye’nin Muhtarları İzmit’e Bir Araya Gelecek

Türkiye’nin Muhtarları İzmit’e Bir Araya Gelecek
İzmit Belediyesi tarafından 3 yıldır kutlanan ve kısa süre önce de Bakanlık tarafından resmi kutlama kararı alınan Muhtarlar Günü'nde bu yıl yurdun...

İzmit Belediyesi tarafından 3 yıldır kutlanan ve kısa süre önce de Bakanlık tarafından resmi kutlama kararı alınan Muhtarlar Günü'nde bu yıl yurdun dört bir köşesinden muhtarlar İzmit'te bir araya gelecek.

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş'ı ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan "İzmit'te 3 yıl önce ilk defa 26 Nisan'ı muhtarlar günü kabul edip bununla ilgili etkinlikler düzenlemiştik. Bakanlığımız bu sene 26 Nisan'ı Türkiye'de muhtarlar günü olarak ilan etti. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. Bu seneki muhtarlar gününü ulusal boyutta kutlayıp, Türkiye'nin dört bir yanındaki muhtarları şehrimize davet edeceğiz" diyerek büyük organizasyonun müjdesini verdi.

Ziyarette konuşan Doğan, "Bundan 7 yıl önce Türkiye'de ilk defa Muhtar Hizmet Birimini kuran bir belediyeyiz. O dönemde Türkiye'de böyle bir birimden bahsedilmezken biz, böyle bir yapılanmaya gittik. Hükümetimiz tarafından bu uygulamamız model kabul edilerek Büyükşehirler de Muhtarlık Daire Başkanlığı, ilçe belediyelere de ise muhtarlık müdürlüğü kurulmuştur. Projelerimizle Türkiye'de örnek alınmak bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Muhtarlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilip modern mekanlara kavuşturulması, bilgi ve görgülerini arttırıcı yurt içi ve yurt dışı geziler, maddi ve manevi desteklerimiz ile muhtarlarımızla her zaman uyum içindeyiz" şeklinde konuştu.

İzmit Belediyesi Meclis üyesi ve aynı zamanda Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Çetin'in de eşlik ettiği ziyarette Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş da, "Türkiye'nin en şanslı muhtarlarıyız. İzmit'teki uygulama bütün Türkiye'ye örnek olmuştur. Belediye Başkanımızın muhtarlarla olan diyalogları, bizlere yönelik hizmetleri gönlümüze taht kurdu. Başkanımızın çalışmaları sadece ilçemiz sınırlarındaki muhtarlarımızı kapsamıyor. Diğer muhtarlarımız da bizim bu çalışmalarımızdan faydalanabiliyor. Bizlere her zaman değer veren Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim