• BIST 10676.65
  • Altın 2418.603
  • Dolar 32.1985
  • Euro 34.8747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışına ve TÜRKSAT 6A Haberleşme Uydusu Projesi'nin TÜBİTAK'taki imza törenine katılacak, Gebze Teknik Üniversitesini ziyaret edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Karate Milli Takımı ve Federasyonu yetkilileri ile Milli Takım sporcularını Merkez Bina'da kabul edecek. 

- Bakanlar Kuruluna başkanlık edecek Davutoğlu, Kurul üyeleri ve eşlerine konutta akşam yemeği verecek.

3- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 liderlerinin temsilcileriyle (Sherpa) kahvaltı yapacak, B20'nin ilk toplantısına katılacak.

4- TBMM Genel Kurulunda Ekonomi Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının 2015 yılı bütçeleri görüşülecek.

5- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

7- İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimleri inşası ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahalesinde Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

8- Fas'ta, 30 ülke temsilcisinin katılacağı "Terörle Mücadele Forumu" başlayacak. Forumda, "terör örgütlerine katılan yabancı savaşçılar" konusu ele alınacak.

9 - Avustralya’nın Sidney kentinde, bir kafede kimliği belirsiz kişiler tarafından rehin alınanlara ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

10- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin hanehalkı işgücü istatistikleri ile kasım ayına ait tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

11- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tur maçlarının kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

- UEFA'nın Nyon kentindeki merkezinde gerçekleştirilecek kura çekimiyle Beşiktaş ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli olacak.

12- Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın son maçında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim