• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Almanya’da Gençlerin Sorunlarını Dinledi

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Almanya’da Gençlerin Sorunlarını Dinledi
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu'nun Başdanışmanı Aytekin Dabanca, Almanya'da Türk-Alman Yardım Severler Derneği...

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu'nun Başdanışmanı Aytekin Dabanca, Almanya'da Türk-Alman Yardım Severler Derneği ziyaretini ve bu bölgede doğup büyüyen gençlerle yaptığı görüşmeleri değerlendirdi.

Başdanışman Aytekin Dabanca, Almanya ziyareti sonrasında değerlendirmede bulundu. Türk-Alman Yardım Severler Derneği'nin Türkiye'de başarılı olduğuna dikkat çeken Dabanca, "Türk-Alman Yardım Severler Derneği Türkiye'de başarılı olup fakat maddi gücü olmayan öğrencilere burs imkanı sağlayıp, aynı zamanda vakıf ve derneklere destek vermektedir. Dernek Başkanı Necmiye Öztürk ve tüm gönüllü çalışanlar ile yaptığımız görüşmede, sadece Türkiye değil Almanya'da da bulunan dil, din, ırk ayrımı yapmadan bir çok çocuğumuzun küçük bir tebbessümü için çaba sarf etmektedirler. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu ve Türk Alman Yardım Severler Derneği ile birlikte birçok projede büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Hollanda ve Almanya'da Türk gençlerimizle yapılan sohbetimizde, günlük hayatlarında karşılaştıkları en üzücü durum ise burada doğup büyümelerine rağmen gerek okul arkadaşları gerekse öğretmenleri tarafından "Siz Türksünüz niçin okuyorsunuz gidin bir yerde çalışın çünkü Almanya'da kariyer yapamazsınız" diyerek okuma heyecanlarının yok edildiğini, ayrıca her fırsatta yabancı olduklarını vurgulamış olmalarına rağmen bu durumun Türk öğrencilerimizin daha çok özgüven sahibi olmalarını sağladığını ve başarı yüzdelerini arttırdığını söylemiş olmaları bizleri gururlandırdı. Avrupa ülkelerine yapmış olduğum ziyaretler sonucunda bir çok önemli kurumda ciddi görevler alan Türk Gençlerimizi görmek beni mutlu etmiştir. Ayrıca 50 yıldır Avrupa Ülkelerine çalışmak için gelen vatandaşlarımızı "Türkiye'de Almancı Avrupa'da Yabancı " olarak anılmış olmaları üzmektedir" dedi.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Almanya’da Gençlerin Sorunlarını Dinledi

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Almanya’da Gençlerin Sorunlarını Dinledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim