• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Türk Tarım Orman-sen’den Barış İçin Akademisyenler Grubu’na Kınama

Türk Tarım Orman-sen’den Barış İçin Akademisyenler Grubu’na Kınama
Türk Tarım Orman-Sen Trakya Şubesi Başkanı Turgay Kıran, Barış İçin Akademisyenler Grubu'nun imzaladığı bildiriyi kabul etmediklerini ve kökten reddettiklerini,...

Türk Tarım Orman-Sen Trakya Şubesi Başkanı Turgay Kıran, Barış İçin Akademisyenler Grubu'nun imzaladığı bildiriyi kabul etmediklerini ve kökten reddettiklerini, imza kampanyalarını kınadıklarını açıkladı.

Türk Tarım Orman-Sen Trakya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Turgay Kıran, "Barış İçin Akademisyenler Grubu adı altında özel ve devlet üniversitelerinde bulunan 1100 akademisyenin imzaladığı ve güvenlik güçlerimizin terör örgütünün bölgede hakimiyeti ele almasına engel olmak amacıyla aldığı tedbirleri eleştiren, Türkiye Cumhuriyeti Devletini katliam yapmakla suçlayan bildiriyi kökten reddediyoruz. Gerçekte PKK terör örgütüne can suyu olacak hiç bir projeyi ve girişimi asla desteklemedik. Şuan yaşadıklarımız ne kadar haklı olduğumuzu çok net ortaya koymaktadır. Camia olarak ihanetin asla bir parçası olmadığımız için yüreğimiz rahat, alnımız ak Allah'a şükür. Şu an yaşadıklarımız ise ülkemize, egemenlik hakkımıza yönelik bir saldırıdır. Sözde çözüm sürecinde bize ve ülkemize yaşatılanlara karşı söz hakkımız saklıdır. Bu konuda her türlü eleştiri yapma hakkı, sadece, bu ihanetin hiç bir şekilde tarafı olmayan camiamıza aittir" dedi.

"Ülkemizin birçok yerinde yaşanan ve egemenlik hakkımıza yönelik açık saldırı karşısında ise yerimiz ve tarafımız şüphesiz, ülkemiz ve milletimizin yanıdır" diyen Kıran, "Böyle bir ortamda güvenlik güçlerimizin verdiği cansiperane mücadeleyi görmezden gelen ve bu haklı mücadeleyi, sözde bir takım değerlere sığınarak, lekelemeye çalışan, bir kısım akademisyenin imzaladığı bildiriyi kökten reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KİME VEYA NEYE HİZMET ETTİĞİ BELLİ OLAN BU İMZA KAMPANYASINI KINIYORUZ"

Turgay Kıran, "Kime veya neye hizmet ettiği belli olan bu imza kampanyasını kınıyoruz. Emin olun, bugün bu bildiriye imza atanların büyük kısmı, dün sözde çözüm sürecinin de yılmaz taraftarı olanlardır. Buna karşılık, yakın zamanda bir imza kampanyası ile güvenlik güçlerimizin haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, ülkemizin tek bir çakıl taşından dahi vazgeçmeyeceğimizi, bu coğrafyanın her parçası ile bize ait olduğunu, güvenlik güçlerimiz tarafından, şehitler vermek pahasına yapılan mücadelenin, bir katliam değil, hem milletimizin hayat hakkını, etnik köken ayrımı yapmaksızın, topyekun olarak korumak hem de egemenlik hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi lan etmek olduğunu bir defa daha vurgulayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim