• BIST 10042.95
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

TKDK’nın Ipard Iı Lansmanı Erzurum’da Yapılacak

TKDK’nın Ipard Iı Lansmanı Erzurum’da Yapılacak
2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıkan ve Türkiye'nin birçok ilinde lansman...

2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıkan ve Türkiye'nin birçok ilinde lansman toplantıları düzenleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yarın da Erzurum'da lansman toplantısı gerçekleştirecek.

Yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD II Programının tanıtımı amacıyla TKDK'nın 42 İl Koordinatörlüğünde düzenlenen lansman çalışmaları kapsamında yarın Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde lansman toplantısı yapılacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliğinin aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında yatırımcılara farklı sektörlerde hibe sağlamaktadır. 2011 yılından bu yana Kırsal Kalkınma Programı (IPARD I) kapsamında yatırımcıları hibe ile buluşturan TKDK, IPARD II Programının lansman toplantıları devam ediyor...

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansmanıyla Türkiye'nin 42 ilinde uygulanacak olan IPARD II Programı kapsamında, faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak.

IPARD I Programında desteklenen et ve süt besiciliği, et süt su ürünleri işleme tesisleri, kesimhaneler, meyve ve sebze paketleme ve depolama tesisleri, arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yeni dönemde manda sütü, manda eti, yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği ve mantar üretimi eklendi. Ayrıca yenilenebilir enerji yatırımları ile makine parkları da yeni sektörler olarak destek kapsamına alındı.

IPARD II Programında et ve süt üretiminde hibe oranı üst sınırı yüzde 65'ten yüzde 70'e; arıcılık, bitkisel üretim, yöresel ürünlerin işlenmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına verilen destek oranı ise yüzde 50'den yüzde 65'e çıkarıldı.

Kırsal alanlarda yaşam kalitesinin ve istihdam olanaklarının artırılarak tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonunu ve AB standartlarına yükseltilmesini amaçlayan TKDK, IPARD II ile yeni sektörlere verdiği desteklerle kalkınmanın öncü kurumlarından biri olmayı hedefliyor...

IPARD II PROGRAMI LANSMANI

TKDK, 2020 yılın kadar uygulanacak olan IPARD II Programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıktı. Yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD II Programının tanıtımı amacıyla TKDK'nın 42 İl Koordinatörlüğünde lansman çalışmaları düzenleniyor.

IPARD II 1. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

18 Aralık 2015 tarihinde çıkılan IPARD II Programı Birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında proje başvuruları; et ve süt üretimi ile yumurta tavukçuluğu için 25 Ocak - 26 Şubat 2016 tarihlerinde; et ve süt ürünlerinin, meyve ve sebze ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar için 29 Şubat - 25 Mart 2016 tarihlerinde; arıcılık, bitkisel üretim, yerel ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji alanlarına yönelik yatırmalarda ise 28 Mart - 22 Nisan 2016 tarihlerinde kabul edilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim