• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

THY’nin 300. uçağı tanıtıldı

THY’nin 300. uçağı tanıtıldı
Türk Hava Yolları (THY) filosuna kattığı 300. uçak Atatürk Havalimanı'nda tanıtıldı.

Türk Hava Yolları (THY) filosuna kattığı 300. uçak Atatürk Havalimanı'nda tanıtıldı. Uçakta galley tabir edilen mutfak ve ekonomi sınıfı koltuklar yerli şirketler tarafından üretildi. Airbus Kıdemli Satış Direktörü Douglas Anderson koltukların kalitesi için şoke olduğunu söyledi.

THY'nin 300. uçağı filosuna katması nedeniyle Atatürk Havalimanı Teknik Hangarı'nda tören düzenlendi. Test uçuşları tamamlandıktan sonra dün Atatürk Havalimanı'na getirilen ve gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra TC-LNC kuyruk tescilini alarak millileşen Airbus 330-300 tipi THY'nin 300. uçağı oldu. Törene; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Airbus Kıdemli Satış Direktörü Douglas Anderson katıldı.

Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı artık yetersiz kaldığı için hem İstanbul'un hem de Türk havacılığının gelişmesine imkan veremez hale geldiğini dile getirdi. Yeni havalimanı ile bu çıkmazı aşacaklarını aktaran Birdal, "Dünyanın en modern ve en büyük havalimanı ile hem ülkemize hem de bölge ülkelerine hizmet veren önemli bir hub olacağız. Türk Hava Yolları bunu şimdiden gördüğü için Uçak siparişlerini vermeye devam ediyor." dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yerli sanayinin gelişmesi için katkıda bulunduklarını belirtti. Aycı, "Şunu söyleyebilirsiniz "siz uçak alıyorsunuz, cari açık veriyoruz." Öyle değil. Yüzde 20'si sırf buradan geliyor. THY 8 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla ülkeye döviz getirmede ülkenin bir numarası. Senede 500-600 milyon dolar uçak alımı yapıyor isek 8 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıyoruz. Bu ülkeye artı değer getiriyoruz. Aynı zamanda teknoloji getiriyoruz. Yetmedi yüzde yirmisini burada üretmek suretiyle yerli sanayinin bu anlamda gelişmesi için katkıda bulunuyoruz. THY bereketli bir şirkettir." diye konuştu.

THY’nin 300. uçağı tanıtıldı

THY’nin 300. uçağı tanıtıldı

THY’nin 300. uçağı tanıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim