• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

TEOG’da Tam Puan Alınca, Ailesi Evin Ortasında Oynadı

TEOG’da Tam Puan Alınca, Ailesi Evin Ortasında Oynadı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Özel Gebze Eğitim Kurumu'nda bir öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavından tam puan aldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Özel Gebze Eğitim Kurumu'nda bir öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavından tam puan aldı. Kızlarının sınavda tam puan aldığını duyan aile ise sevinçten ev ortasında oynadı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Özel Gebze Eğitim Kurumu'nda okuyan 8. sınıf öğrencisi Ceren Erensoy, yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrencinin girmiş olduğu TEOG sınavında birincilerden biri oldu. Ceren'in ailesi ve öğretmenleri Ceren'in büyük başarısı sonrasında çok mutlu olduklarını belirttiler.

Başarısını düzenli ders çalışmaya bağlayan Ceren Erensoy, "Birinci sınıftan beri düzenli çalışıyorum. Okulumun ve ailemin hazırladığı programlar var onlara uyuyorum. Birinci sınıftan beri düzenli çalışmam artık çalışmaya alışmamı da sağladı sekiz yıldır sonuçta" dedi.

Düzenli ders çalıştığı için sosyal aktivitelere de katıldığını belirten Erensoy," Sosyal aktivitelere de katılabiliyorum çünkü çok ağır bir programım yok sadece test ve ders çalışmıyorum. Okulun düzenlediği sanat gecelerine katılıyorum. Tiyatrolara çıkıyorum dans ediyorum. Bu süreçte okulun ve ailemin desteğini çok gördüm. O yüzden bir rahatlığım oldu. Bu da başarımı katladı açıkçası" şeklinde konuştu.

"BİRİNCİ OLDUĞUMU ÖĞRENİNCE, AİLEM EV ORTASINDA OYNADI"

Sınav sonucunu öğrenen herkesin kendisini tebrik ettiğini belirten Ceren Erensoy, "İlk başta pek anlayamadım ama sonra sonra anlamaya başladım. İlk başta pek bir şey hissetmedim. Ailem öğrenince bir anda evin ortasında oynamaya başladı. Öğretmenlerim de duyunca çok sevindiler. Herkes tebrik etti" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Nevin Aslan, "TEOG sınavına bu yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrenci girdi ve Ceren öğrencimiz 700 tam puan alarak Türkiye birincilerinden bir tanesi oldu. Ceren ve Ceren nezdinde ki tüm öğrencilerimizin, Özel Gebze Eğitim Kurumları olarak okul başarısıyla değerlendirilen öğrenciler olarak yetişmesini istemiyoruz" dedi.

"EĞİTİM BİR TAKIM İŞİDİR"

Biz öğrencileri hayata hazırlıyoruz ifadelerini kullanan Aslan, "Okul başarısı önemli gelecekler için, ancak öğrencilerimizin kendini ifade edemeyen, sosyal hayatta yer bulamayan bireyler halinde olmalarını istemiyoruz. Çocuklarımızı yetiştirirken gerek sahne çalışmalarına, gerek sanata karşı duyarlılık yaratmakta, gerekte sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalarla öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Bu bir takım işi. Eğitim bir takım işidir. Hizmetlisinden, öğretmenine, idarecisine kadar ekip çalışmasıyla bütün öğrencilerimize gerekli eğitimi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

'Önemli olan bu başarının devam etmesi" görüşünü belirten Aslan, "Bekliyorduk, çünkü bizim için sürpriz bir başarı değil. Ceren'in disiplinli hayatı, ailesinin eğitime verdiği önem, okulumuzda ki tam öğrenme modeliyle birleşince ortaya böyle bir sonucun çıkacağını bekliyorduk. Sürpriz olmadı bizim için, çok sevindik. Emeğimizin, öğrencinin emeği, öğretmenlerimiz emeğinin taçlanması bizi mutlu kıldı. Önemli olan bu başarının ilerleyerek devam etmesi" ifadelerini kullandı.

TEOG’da Tam Puan Alınca, Ailesi Evin Ortasında Oynadı

TEOG’da Tam Puan Alınca, Ailesi Evin Ortasında Oynadı

TEOG’da Tam Puan Alınca, Ailesi Evin Ortasında Oynadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim