• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Teknofest’e Malatya damgası

Teknofest’e Malatya damgası
Bu yıl Gaziantep'te düzenlenen Teknofest'e katılan Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, geliştirdikleri...

Bu yıl Gaziantep'te düzenlenen Teknofest'e katılan Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yarışmanın İnsansız Hava Aracı Sabit Kanat Dalında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'e Malatyalı öğrenciler damga vurdu. Binlerce gencin ürettiği fikir ve projelerin hayata geçirildiği Teknofest'e katılan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri geliştirdikleri Ebabil Takımı adlı İnsansız Hava Aracı ile yarışmanın İnsansız Hava Aracı Sabit Kanat Dalında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Ebabil Takımının üyeleri birincilik ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak.

Geliştirilen İHA hakkında konuşan okul öğretmenlerinden Hakan Aras, Sabit Kanat kategorisinde yarışmacılardan özgünlük istendiğini belirterek, "Her uçaktan farklı şekilde bizde uçan kanat tasarladık. Uçağın altında yük bırakma mekanizması da var. Bunları öğrencilerimizle birlikte pandemi döneminde tasarladık kararlı bir çalışmamız ile. Ödülümüzü de Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alacağımız için mutluyuz" dedi.

Bundan sonra Malatya'nın İnsansız Hava Aracı (İHA) merkezi olması adına çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aras, "Türkiye'de birçok Havacılık Okulu, Fen Liseleri, özel okulları geride bırakarak birinci oldu. Teknofest çok önemli bir organizasyon" ifadelerine yer verdi.

Tekonofest'e 300'e yakın takımın katıldığını ve çok zorlu yarışmalar geçtiğini ifade eden elektronik öğretmeni Mehmet Bozdağ ise TUBİTAK elemesinden sonra sayının 170'e kadar düştüğünü ve en son kanıt videoları elemesinden sonra da 75 takımın yarıştığını dile getirdi. Çok zorlu ve çetin bir yarışmadan geçtiklerini belirten Bozdağ, "Öğrencilerimizin de çok büyük çabaları ile Türkiye şampiyonu olduk, hepsini kutluyorum" dedi.

Öğrenciler Ramazan Beytekin ve Emrah Tan, yarışmada birincilik elde etikleri için mutlu olduklarını söyledi. Pandemi sürecinde zorlu bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten öğrenciler, birçok okul arasından sıyrılarak Teknofest gibi önemli bir organizasyonda Türkiye birincisi olmanın da gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim