• BIST 11456.34
  • Altın 5904.558
  • Dolar 42.6953
  • Euro 50.1897
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 8 °C

TEKFEN’den ‘Can Holding’ açıklaması!

TEKFEN’den ‘Can Holding’ açıklaması!
Can Holding bünyesindeki şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasının ardından TEKFEN Holding’den KAP açıklaması geldi.

Can Holding’e ait ShowTV, HaberTürk, Bloomberg, Doğa Koleji, Bilgi Üniversitesi ve Energy Qetrol gibi şirketlerin yönetimlerine el konulması, şirket ortağı Tekfen Holding hisselerinde olumsuz algı yarattı. Can Holding’in dolaylı iştirakleri üzerinden Tekfen Holding’de ortaklığı bulunduğunun ortaya çıkması, yatırımcıları satış yönünde harekete geçirdi. Bu gelişmelerin ardından Tekfen Holding hisseleri, gün içinde %9,10 değer kaybederek 83,05 TL seviyesine kadar geriledi. Aynı gün için belirlenmiş taban ve tavan fiyat aralığı ise 82,30 TL ile 100,50 TL arasında değişiyordu.

TEKFEN HOLDİNG’DEN KAP AÇIKLAMASI

Gelişmeler sonrası Tekfen Holding, TMSF tarafından Can Grubu şirketlerine kayyIm atanmasına ilişkin süreci değerlendiren bir açıklamayı KAP üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, Can Grubu şirketlerinin Tekfen Holding sermayesi içindeki toplam pay oranının %17,56 olduğu vurgulandı. Şirket, bu süreçte kendi tüzel kişiliğine ya da ilgili hisselere yönelik herhangi bir tedbir kararı ya da yaptırımın uygulanmadığını da duyurdu.

Tekfen Holding tarafından 11 Eylül 2025 sabahı saat 08:00 sularında yapılan açıklamada, basında yer alan haberler doğrultusunda bilgi edinildiği ifade edildi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Can Holding ve ona bağlı 121 şirkete ait mal varlıklarına el konulduğu, TMSF’nin bu şirketlere kayyum olarak atandığı ve adli tedbirlerin uygulandığı açıklandı.

Şirket, el konulan hisselerle ilgili şu bilgilere yer verdi:

Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları A.Ş.: %11,36

MCN Gayrimenkul Yatırım A.Ş.: %4,48

KCN Gayrimenkul Yatırım A.Ş.: %1,72

Böylece Can Grubu’nun Tekfen Holding’deki toplam payı %17,56 olarak açıklandı.

Açıklamada ayrıca, “Bu duyurunun yapıldığı saat itibarıyla, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ne şirketimizin tüzel kişiliğine ne de yukarıda belirtilen hisselere yönelik herhangi bir kısıtlama, tedbir ya da benzeri bir işlem bulunmamaktadır. Tekfen Holding’in, soruşturma dosyasında taraf olduğuna dair elimizde herhangi bir resmi bilgi mevcut değildir.” ifadelerine yer verildi.

tekfen-ozel-durum-yazisi.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Nakkaş Shipping Trading’in yeni gemisi denize indi15 Aralık 2025 Pazartesi 11:30
  • D-Marin’den büyük İtalya hamlesi!15 Aralık 2025 Pazartesi 10:30
  • COSCO, tek seferde 87 gemi siparişi verdi15 Aralık 2025 Pazartesi 10:00
  • En çok ihracat yapılan sektör: Otomotiv!15 Aralık 2025 Pazartesi 09:00
  • Renault ile Ford anlaştı: Çin ile rekabet!15 Aralık 2025 Pazartesi 08:00
  • Tosyalı Holding, Avrupa'nın 3. büyüğü oldu!14 Aralık 2025 Pazar 00:30
  • OMSAN, Tanger Med benzeri liman kuracak14 Aralık 2025 Pazar 00:00
  • YILPORT’tan lojistik hamlesi: Gana13 Aralık 2025 Cumartesi 16:00
  • Haliç’te 6 yılda 527 gemi yenilendi13 Aralık 2025 Cumartesi 14:00
  • Med Marine yeni römorkörünü suya indirdi13 Aralık 2025 Cumartesi 11:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim