• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

TDV Cizre Şubesinin yeni bürosu açıldı

TDV Cizre Şubesinin yeni bürosu açıldı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Cizre Şubesinin yeni hizmet bürosu törenle hizmete açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Cizre Şubesinin yeni hizmet bürosu törenle hizmete açıldı.

TDV Cizre Şubesinin yeni hizmet bürosu, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ahmet Adanur, TDV Genel Merkezi Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Şube Görevlisi Cemil Bedir, İl Müftüsü Ramazan Tolon'un katıldığı törenle hizmete açıldı. Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan tören Kur'an'ı Kerim'den duaların okunmasıyla devam etti.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ahmet Adanur, vakıfların desteklerle ayakta durduğuna vurgu yaparak, "Burada biz varlıklı insanlara ve hayırsever vatandaşlara düşen görev Diyanet Vakfı gibi vakıfları desteklemeleridir. Çünkü Diyanet Vakfı gibi vakıflar desteklerle ayakta duruyor. Son dönemlerde dünyada ve Türkiye'de gelişen birçok olumsuz olayda dünya Müslümanlarının Türkiye başta olmak üzere dünyadaki herkesin yardımına koşan bir ülke olmakla birlikte buna aracılık eden de Türkiye Diyanet Vakfı olmuştur. Bu tür yardım işlerinin daha sağlıklı yürüyebilmesi için Diyanet Vakfı ve Kızılay gibi kurumları destekleyip bunlar üzerinden tüm faaliyetlerimizi yürütmenin ülkemiz açısından dünyada var olma açısından da önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cizre'de öncelikli olarak Kur'an kurslarının sayısının artırılması gerektiğini belirten Adanur, "Kur'an kurslarına giden öğrenci sayımızı artırmamız lazım, kurslarımızı artırmamız lazım. En kısa sürede 15 bin öğrenciye ulaşmamız lazım. Benim için önemli olan şey vakfın burada Kur'an kurslarının sayısını artırmak ve öğrenci sayısının artmasına katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ise "Türkiye Diyanet Vakfı bugün geldiği nokta itibari ile hem Türkiye'deki bin şubesi ile Türkiye'ye hizmet ederken hem de genel merkez ve şubeleri ile birlikte dünyada 135 ülkede faaliyet yapar duruma gelen bir kurum olmuştur. Bütün vatandaşlarımızın vermiş olduğu destek ile hayırsever vatandaşlarımızın bizlere olan emanetlerini o ülkelere götürüp oralarda mazlumların, mağdurların yaralarını sarmış olduğumuz gibi aynı zaman da oralarda eğitim müesseselerinin açılmasına yardım ve fırsat veriyoruz. Bu çalışmaları uluslararası arenada ve yurt dışında pek çok ülkede yürütürken kendi ülkemizden bunlardan uzak kalmamız mümkün değildir. Çünkü Diyanet Vakfının kuruluşun amacı Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerine destek vermek akabinde de yerel birimlerimiz olan müftülüklerimizin de tüm hizmetlerine destek vermektir. Cizre'de Kur'an kurslarının sayısının artırılmasına ve oralarda öğrencilerimizin dini eğitim almalarına imkan vermek için Diyanet Vakfı burada seferber olmuş durumda. İnşallah vatandaşlarımızın ve hocalarımızın desteği ile Cizre eski ve huzurlu günlerine o çocuklarımızı yetiştirmemiz ile birlikte kavuşmuş olacaktır" ifadelerinde bulundu.

TDV Cizre Şubesinin yeni bürosu açıldı

TDV Cizre Şubesinin yeni bürosu açıldı

TDV Cizre Şubesinin yeni bürosu açıldı

TDV Cizre Şubesinin yeni bürosu açıldı

TDV Cizre Şubesinin yeni bürosu açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim