• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Tamamı yerli ve milli projeler ile yılda 40 milyon kişiyi sanatsal etkinliklerle buluşturuyorlar

Tamamı yerli ve milli projeler ile yılda 40 milyon kişiyi sanatsal etkinliklerle buluşturuyorlar
Etkinlik biletleme sektörünün kanayan yarası olan yazılımların yurt dışından alınmasına bir Türk firması son verdi.

Etkinlik biletleme sektörünün kanayan yarası olan yazılımların yurt dışından alınmasına bir Türk firması son verdi. Tamamı yerli ve milli teknoloji ile üretilen yazılım sayesinde Bursa merkezli firma, yılda 40 milyon kişiyi sanatsal etkinlikler ile buluşturuyor.

Bursa'da yerli ve milli bir yazılımla kurularak etkinlik biletleme sektöründe önemli bir yerde olan Biletinial.com firması, yabancı sermayeli şirketlerin olduğu kulvarda başarıyla ilerliyor. Yıllardır yurt dışından alınan yabancı menşeli yazılımın aksine, kendi mühendislerinin ürettiği yerli ve milli yazılım yoluna devam eden Biletinial.com, her yıl 40 milyona yakın kişiyi sanat, kültür etkinlikleri ile buluşturuyor. Bursa'dan tüm Türkiye'ye açılmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden biletinial.com Yönetim Kurulu Başkanı Numan Çatmakaş, "Yurtdışından bir firmanın Türkiye temsilciliğini yaparken daha sonra biz neden bu yazılımı Türkiye'de Türk yazılım mühendislerimizle geliştirmiyoruz? Neden bu ülkede üretilen katma değerin bir kısmını yurt dışına gitmesine müsaade ediyoruz, burada çok daha iyisini gerçekleştirebiliriz diyerek 2014 yılında bu konuda kollarımızı sıvayarak yüzde 100 Türk yazılım mühendisleri ile biletinial.com'u geliştirmeye karar verdik. Şu an biletinial.com bünyesinde çalışan yazılım mühendisleri ile yazılımımızı geliştirmeye devam ediyoruz. İleri vadede hedefimiz, yazılımımızı global pazarda kullanıma sunup, ülkeye global pazarda yazılım ve hizmet sektöründen ihracat girdisi sağlamak" dedi.

Yabancılar Türk yazılımına hayran kaldı

Türk mühendislerinin ürettiği yazılımın, sektörde büyük beğeni gördüğünü ifade eden Çatmakaş, "Şu an için Macaristan'da 3 noktadan Sırbistan ve Bosna'dan, Afrika kıtasında ise 3 farklı ülkeden yazılımımızı kullanmak için talep geldi. Hizmet vermeye başladığımız günden itibaren yazılım mühendislerinin geliştirdiği teknoloji ve yeniliklerle Türk tüketicisini birçok etkinlikte başarılı şekilde buluşturduk. Biletinial.com olarak, ulusal çapta yaptığımız başarılı organizasyonlarla, müşterilerin etkinliklere zahmetsizce erişimini sağlıyoruz" diye konuştu.

ABD'nin uyguladığı yaptırımların ardından yerli ve milli ürünlere rağbet olduğunu ifade eden Çatmakaş, "Etkinlik sektöründe mühendislerimizin yaptığı yazılım ile paramızın yurt dışına gitmesini engellemiş olduk. Bu yazılım gerçekten çok önemli. Yerli ve milli yazılım sayesinde 280 milyon değerinde, toplamda 25 milyondan fazla bilet üretmiş sinema sektöründe, 140'dan fazla sinema, bin 200'den fazla salon ve 150 binden fazla koltuk kapasitesini günlük 1 milyon 200 bin bin kontenjan için sürekli alt yapı ve satış imkanı sağlıyoruz. Bu yazılım sayesinde, biletinial.com olarak sinemalar, özel tiyatrolar, şehir tiyatroları, senfoni orkestraları, festivaller, spor kulüpleri, performans sahneleri, theme parklar ile eğlence parklarının yanı sıra eğitim ve seminer organizasyonlarına hizmet veriyoruz. Vatandaşımız oturduğu yerden biletini alıyor, kırmızı ışıkta beklerken bir tık ile biletini cebine koyuyor. Müşteriler internet üzerinden biletlerini, oturacakları koltukları görerek ve seçerek alıyor. Satın alma sonrasında müşterimizin kayıt esnasında belirttiği telefon numarası ve mail adresine, içinde emsalsiz barkodu yer alan elektronik bileti iletiliyor. Müşterimiz kendisine gönderilen elektronik biletteki barkodu etkinlik alanındaki yetkililere göstererek ve barkodunu okutarak alana giriyor" diye konuştu.

46 şehir, 140'ın üzerinde sinema salonu

Türkiye genelinde 46 il, 140'ın üzerinde sinema salonu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde başarı ile hizmet verdiklerini belirten Başkan Numan Çatmakaş, "Biletinial.com iş geliştirme uzmanları ve yazılım mühendisleri aracılığı ile sürekli olarak sektördeki ihtiyaçlara yönelik araştırmalar yapıyoruz. Bunun neticesinde ürün geliştirmeleri ile sunduğumuz hizmeti iyileştiriyoruz. Biletleme sistemi Türkiye genelinde 46 ilde ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde başarı ile çalışıyor, etkinlik biletlemesi için çözümler üretiyor" ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz için yatırımlar sürecek"

Ülke için yatırımların artarak devam edeceğini ifade eden Çatmakaş, "Bu sene çok iyi yerli ve yabancı sinema yapımları vizyona girecek. Sinemaseverlerin salonları doldurarak, tüm zamanların rekorlarını kırmasını bekliyoruz. Teknolojimizi durmaksızın geliştiriyoruz. Yeni sezonla birlikte kullanıcılarımıza çok daha gelişmiş mobil uygulamalarımızla, konforlu bilet alma deneyimi yaşatarak etkinliklerle buluşturacağız. Ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelere rağmen Türkiye'nin dinamiklerine ve ekonomisine inanıyoruz. Tüm bu yaptırımlara karşı yatırımlarımızı arttırıyoruz. Ülke ekonomisine katkı koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim